franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

ue/STA
ue/STA
11 13.03.2024 19:53:59

Kraljica je nazaj, Slovenija pa spet na nogah! Izjemna Nika Prevc do nove zmage!!!

Profimedia
Nika Prevc je zmagala na sredini tekmi za svetovni pokal v Trondheimu.

Najboljša smučarska skakalka to zimo Nika Prevc (260,2 točke) je zmagovalka četrte tekme norveške turneje na veliki skakalnici v Trondheimu. Prevčeva je po prvi seriji zaostajala za domačinko Eirin Kvandal (258,6), v finalu pa jo je z izjemnim skokom preskočila in slavila svojo sedmo zmago v karieri. Z zmago je povečala prednost v svetovnem pokalu.


Prevčeva pa je z današnjim slavjem naredila velik korak k skupni zmagi v svetovnem pokalu in obenem prekinila norveški niz zmag na domači turneji.


Zdaj ima še ne 19-letna skakalka tri tekme pred koncem sezone pred najbližjo zasledovalko in branilko naslova, danes tretjo 35-letno Avstrijko Evo Pinkelnig (256,8 točke), v skupni razvrstitvi pokala 194 točk prednosti.


Dobro so na prizorišču naslednjega svetovnega prvenstva 2025 nastopile tudi preostale slovenske skakalke. Nika Križnar (256,7) je zasedla četrto mesto, za tretjim je zaostala zgolj za desetinko točke.


"S svojo predstavo sem danes zelo zadovoljna. Mogoče je bil prvi skok malce slabši, finalni pa je bil eden boljših skokov na tej skakalnici. Šlo je res za desetinko točke točke, na žalost se moram s tem sprijazniti in iti dalje. Upam, da se to tudi kdaj obrne v mojo korist," je potem, ko je zgolj za las ostala brez zmagovalnega odra, dejala Križnarjeva.


Katra Komar (215,5) je bila 15., Ema Klinec (199,2) pa 20. Brez točk je ostala le mlada Taja Bodlaj.


V boju za skupno zmago na norveški turneji in ček za 40.000 evrov po štirih od šestih tekem najbolje čaka domačinki Kvandalovi, ki ima 1359,2 točke. Druga je Pinkelnigova, ki za njo zaostaja za 53,5 točke, tretja pa Prevčeva, ki ima za Norvežanko 83,7 točke zaostanka.

Zato pa ima Prevčeva v skupni razvrstitvi sezone na prvem mestu 1370 točk, Pinkelnigova pa 1176. Od preostalih Slovenk je Križnarjeva (843) skupno šesta, Klinčeva (468) pa je 14. Omenjene tri Slovenke bodo lahko tekmovale na zadnji postojanki turneje.

Kanadčanka Abigail Strate se tekmovanja ni udeležila, kar jo je stalo dragocenih točk svetovnega pokala in nazadnje tudi kvalifikacij za prihajajoče polete v Vikersundu.

Zdaj se karavana svetovnega pokala namreč seli na zadnji dve tekmi norveške turneje surovi zrak, kjer skakalke čakajo poleti na največji letalnici na svetu v Vikersundu. Prevčeva je že pred odhodom na turnejo povedala, da se najbolj na turneji veseli prvih poletov v karieri.

"Že vse od začetka sezone se najbolj veselim poletov v Vikersundu. Prvič grem na letalnico. Želim si samo skočiti čim dlje in se res veselim. To, da gre za precej večjo napravo kot skakalnico, ni nobena ovira. Morda imam celo malo premalo strahu za letalnico, ker res že težko čakam polete," je pred svojo premiero na letalnici dejala Prevčeva.

Značke: nika-prevc, norveška

Članki iz rubrike