franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

su
su
8 16.03.2024 10:19:05

Nika Prevc bo veliki kristalni globus lovila jutri! Sobota v Vikersundu prinesla razočaranje!

Profimedia

Včeraj dopoldne so skakalke prvič letos preizkusile letalnico v Vikersundu. Po lanski poskusni izvedbi tekme, ki ni štela za točke svetovnega pokala, so letos pri FIS-u v razvoju ženskih poletov naredili naslednji korak naprej in dve tekmi na Monsterbakknu umestili tudi v spored in točkovanje svetovnega pokala. Poleti sicer še vedno niso odprti za vso skakalno konkurenco, letos so jih omejili na največ 20 skakalk, 15 najboljših iz seštevka svetovnega pokala in maksimalno pet dodatnih, ki zasedajo mesta med prvih 15 v seštevku norveške turneje. Vse to seveda pod pogojem, da so skakalke ob dnevu prvega poleta dopolnile 18 let. Tako je na startni listi pristalo 17 skakalk, ki se bi morale danes pomeriti za prvo zmago na tekmi poletov v svetovnem pokalu.

Ampak to je bil račun brez krčmarja. Sobota je namreč v Vikersund prinesla izjemno muhasto vreme; na letalnici je zapihal močan, nepredvidljiv veter, dodatne težave pa je prinesla mešanica dežja in snega, ki se je prijemal na zaletno smučino. Tekmovalna žirija je začetek tekme zato najprej prestavila za pol ure, kmalu zatem pa sobotni spored za skakalke v celoti odpovedala.



V nedeljo bosta tako predvidoma izvedeni dve tekmi; današnjo naj bi nadomestili z eno serijo, nato bosta na sporedu še dve seriji jutrišnje tekme.

Spomnimo; Nika Prevc v Vikersundu že lovi teoretično potrditev velikega kristalnega globusa. Slovenska šampionka mora za to osvojiti sedem točk več od najbližje zasledovalke, Avstrijke Eve Pinkelnig.

Članki iz rubrike