nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bali Necenzurirano

Poslanski turizem: za tri dni v resort na ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 23.03.2015 07:06:18

Telemach Olimpija: Kdo bo sploh na treningu?

Grega Wernig
Po 3. marcu, ko je Telemach Olimpija odigrala svojo zadnjo tekmo v ligi EBEL v tej sezoni, je bilo v Tivoliju precej mirno. A ne zato, ker je ekipa v tem času delovala po ustaljenih tirnicah in se pripravljala na zadnji del sezone, temveč zato, ker ekipe praktično sploh ni bilo.

Finančno stanje edinega slovenskega predstavnika v ligi EBEL je že dolgo časa v tako rdečih številkah, da se sprašujemo, kako lahko Olimpija sploh še deluje. Tudi to sezono so igralcem plače zamujale, po naših podatkih jim je klub dolžen tri plačila, zaradi slabega poslovanja na splošno pa dolgovi že tako in tako več let obstajajo na vseh mogočih ravneh.

Po sklepni tekmi v razširjenem avstrijskem tekmovanju so zeleno-beli sicer dobili nekaj dni za oddih, a ko se je bilo treba vrniti k treningom, večine ni bilo, manjkal je tudi glavni trener Fabian Dahlem, ki je večino zadnjih treh tednov preživel doma, v Nemčiji.

Stavka? Upor? V njihovih terminih treningov na ledu se od začetka marca ni opravilo niti enega treninga, ki bi bil videti kot trening profesionalnega moštva, kar Olimpija (v določenem segmentu) še vedno je.
Vsi, ki so se občasno prikazali v dvorani, so ta čas pod taktirko Bojana Zajca igrali priljubljeno igro bago, po želji je kdo zašel tudi v fitnes, to pa je bilo to.


Tako je sicer običajno videti dogajanje v vseh hokejskih klubih, ko je sezona že končana, ko na sporedu ekipa nima več nobene tekme, a Olimpija v tem položaju še ni.

V petek (ob 18. uri) jo namreč čaka prvi polfinalni obračun v državnem prvenstvu, v katerem se bo pomerila s Celjem. V klubu pravijo, da bo Olimpija vsekakor nastopala v DP, a vprašanje je, v kakšni postavi?
Trije tujci Hunter Bishop, Marvin Degon in dalj časa poškodovani Kyle Medvec bodo bojda v teh dneh zapustili klub, enako željo naj bi imel med domačimi igralci tudi Rok Leber.

Prejšnji četrtek je prišlo do prve prave poteze, ki bi lahko (vsaj začasno) stvari vrnila v ustaljeni ritem. Kapetan moštva Aleš Mušič se je takrat sestal z direktorjem Matjažem Sekljem, kako produktiven je bil njun sestanek, pa bo verjetno vidno prav v ponedeljek. Dopoldne zeleno-bele čaka nov trening, na katerem bo tudi Dahlem, ali bodo tam njegovi varovanci, pa najbrž ne ve niti on.

Članki iz rubrike