zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

hu
hu
0 12.03.2015 10:41:03

Zaplet dobil začasni epilog

Arsen Perić
Zaplet s spornim podaljškom na tretji četrtfinalni tekmi lige INL med slovenskima kluboma Sij Acroni Jesenice in Playboy Slavija je v sredo zvečer dobil tekmovalni epilog, ni pa še uradno potrjenega rezultatskega. Jeseniški klub je sporočil, da tekmecev ni bilo, zaloški pa, da jih na tekmo ni bilo zaradi (pre)kratkega roka obvestila o igranju.

Zapletena zgodba se je zakuhala zaradi napake sodnikov: po tretji tekmi, ki se je v rednem delu končala z izidom 3:3, so napačno igrali petminutni podaljšek po pravilih rednega dela tekmovanja s po štirimi igralci v polju, po pravilih končnice tekmovanja pa bi morali igrati 20-minutni podaljšek s po petimi v polju. Jeseničani so nato dosegli zmagoviti zadetek v 63. minuti. Jeseniška ekipa je medtem že dobila tudi četrto tekmo četrtfinala in se teoretično uvrstila v polfinale.

Vodstvo tekmovanja pa je ugodilo pritožbi zaloškega kluba in odločilo, da morata ekipi še enkrat pravilno odigrati podaljšek tretje tekme, ki so jo sicer dobili Jeseničani.

Jeseniški klub je sinoči sporočil, da so glede na odločitev pritožbenega senata vodstva tekmovanja (v okviru avstrijske hokejske zveze OEHV) igranje podaljška predvideli za sredo, 11. marca ob 19. uri. Pripravili so vse za dodatnih 20 minut igre in morebitne kazenske strele, ki bi jih morali izvajati v primeru, če po podaljšku ne bi bilo zmagovalca, pa tudi za morebitno peto tekmo. Slavija pa na Jesenice ni prispela. Sodniki in jeseniška hokejisti so po pravilih počakali, nato pa je glavni sodnik odsodil konec podaljška. Za zdaj, so še dodali pri jeseniškem klubu, pa ni jasno, ali bo tretja tekma četrtfinala registrirana s skupnim izidom 4:3 ali 5:0.

V zaloškem klubu pa so tudi pojasnili svojo plat zgodbe. Pojasnili so, da so jih organizatorji tekmovanja obvestili, da morata kluba podaljšek odigrati v sredo, 11. marca ali v četrtek, 12. marca. Na Jesenicah so se odločili, da tekmo organizirajo v sredo ob 19. uri, Založane pa so o tem obvestili ob 15.14. Ker je bil zanje rok za odhod na tekmo prekratek, so v Slaviji ostalim udeležencem v zapletu sporočili, da ekipe na ta termin ne bo, pa tudi, da so pripravljeni igrati tekmo danes ter da še čakajo na odgovor.

Če bo vodstvo tekmovanja potrdilo razplet tekme z neodigranim podaljškom, bodo Jeseničani v polfinalu igrali s Feldkirchom. Drugi par je Lustenau - Zell am See, prvi tekmi sta predvideni 21. marca.

Članki iz rubrike