krokar Svet24.si

Morilski krokarji jima koljejo gosi in teleta, ...

trump-with-sons Svet24.si

Trump nima dovolj denarja

Boštjan Gorjup Necenzurirano

Odstopil direktor enega največjih slovenskih ...

damjanic setinc pasek Reporter.si

Strokovni sodelavci poslanke Mojce Šetinc Pašek:...

nika prevc Ekipa24.si

Poglejte to! Kako se je kalil veliki kristalni ...

marko stanković Njena.si

Talent Marko kaznovan zaradi nasilnega videa

doncic Ekipa24.si

Uau! To je ta nora Dončićeva trojka, ki je ...

STA
STA
0 12.12.2016 23:06:09

Gladek poraz zmajev

alesfevzer.com
Hokejisti Olimpije so v tekmi 30. kroga lige Ebel v gosteh izgubili z Dornbirnom z 2:7 (1:2, 0:0, 1:5).

Ljubljančani so na prvem od dveh oddaljenih gostovanj v dveh dneh doživeli gladek poraz, v Bolzanu je bilo 1:6, tokrat pa so imeli tekmeca bolj po svoji meri. Gostovali so namreč v Dornbirnu, ki je na lestvici predzadnji, dvoboj ekip z dna pa so nazadnje dobili domači, ki so izkoristili velik padec v igri gostov v zadnjih desetih minutah.



Zmaji so v začetku prevladovali, a kaj, ko niso izkoriščali svojih priložnosti, pa tudi ne igre z igralcem več. Za nameček je po prestani kazni nekdanji soigralec Chris D'Alvise po prestani kazni sam prišel pred gol, njegov strel je vratar Jeff Frazee še ubranil, odbitek pa so domači pospravili v gol. To sicer ni zmedlo gostov, ki so odgovorili z akcijo Sache Guimonda in Aljaža Uduča ter njegovim zadetkom, toda ko je nekaj minut zatem moral na kazensko klop Gal Koren, so domači prednost hitro izkoristili in povedli.


V drugi tretjini je bila Olimpija celo boljša in imela več priložnosti, spet dvakrat igralca več, učinka pa ni bilo. Podobno je bilo na začetku zadnje, pozneje, ob že izenačenih močeh, pa so domači zadeli za 3:1. Gostje se še niso predali, za znižanje je poskrbel kapetan Aleš Mušič. Toda le 81 sekund pozneje je sledil še en gol Dornbirna. Po tem zadetku pa se je zdelo, da je Olimpiji zmanjkalo moči in zbranosti, Dornbirn pa je v nekaj minutah napolnil njeno mrežo za visokih končnih 7:2.


Serija gostovanj je po tej tekmi dosegla polovico, ta teden pa gredo zmaji še v Gradec (doma so ga letos že dvakrat premagali) v petek in v Znojmo v nedeljo, naslednjo domačo tekmo bodo igrali 20. decembra.



Dornbirn – Olimpija 7:2 (2:1, 0:0, 5:1)

Dornbirn - Sejemska dvorana. 1900 gledalcev. Sodniki: Piragić (Hrvaška), Smetana (Češka, glavna), Kontschieder (Avstrija), Zgonc (Slovenija).

Strelci: 1:0 Achermann (Crawford, 4.), 1:1 Uduč (Guimond, Langkow, 17.), 2:1 D'Alvise (Schmidt, Arniel, 18.), 3:1 Häussle (Schmidt, Achermann, 46.), 3:2 Mušič (Čepon, Chvatal, 49.), 4:2 Arniel (Schmidt, Magnan, 50.), 5:2 D'Alvise (McBride, Macierzynski, 52.), 6:2 Grabher Meier (55.), 7:2 Achermann (Petrik, Schmidt, 59.).

Kazenske minute: Dornbirn 8, Olimpija 8.

Članki iz rubrike