evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 14.11.2014 20:30:25

Sedma točka za zmaje

Arsen Perić
V ligi EBEL so se po 11 oziroma 12 dneh hokejisti spet predstavili v klubskih barvah. V Ljubljani je fantom premor dobro del, a vendar ne dovolj dobro, da bi prišli do četrte zmage v tej sezoni.

Zaradi televizijskega prenosa tako hokejske kot košarkarske Olimpije je moštvo, ki svoje delo opravlja v bolj mrzlih pogojih, tekmo 17. kroga v razširjenem avstrijskem prvenstvu začelo dobro uro prej kot po navadi.

Žal so ta podatek v ljubljanskem klubu precej dobro zadržali zase, celo toliko, da so na tekmo zamudili oziroma se potem niso niti potrudili priti nekateri predstavniki medijev, povrhu pa za podatek o začetku boja z buldogi tudi ni vedela niti večina tistih res zvestih navijačev. Tivoli to sezono še nikoli ni bil tako prazen.

Zeleno-beli so tekmo kot že ničkolikokrat to sezono začeli slabo. Dornbirn je takoj zapretil, že v 5. minuti pa po preusmerjenem ploščku prišel v vodstvo, med strelce se je vpisal nekdanji napadalec Olimpije Chris D'Alvise. Zmaji so potrebovali nekaj več časa, da so zastartali svoje motorje, a ko so jih, so bili na ledu videti dobro.

Redkokdaj so bili v napadu tako živahni kot tokrat, ustvarili so si več obetavnih akcij, a le eno od njih izkoristili. V protinapadu je Gal Koren naredil večino dela, predrsal je skoraj celotno ploskev, nato pa pred golom podal na drugo vratnico, kjer je palico dobro nastavil Jure Sotlar. V prvi tretjini sta Koren in Kyle Medvec zadela vratnici, na drugi strani pa tudi Andyju Chiodu ni bilo prav nič dolgčas.

Druga tretjina je prinesla najbolj razburljivo dogajanje. Na začetku je Fabian Dahlem še enkrat spoznal, kako mlado ekipo vodi letos, saj je prav vse njegove varovance na začetku tretjine iz tira vrgla malce sporna izključitev na domači strani. Zaradi razburjenja je zbranost na ljubljanski strani več kot očitno popustila, dokaz: dva ploščka v domači mreži v razmaku dobrih treh minut.



Nemec na klopi Olimpije je nemudoma ukrepal, vzel je pol minute odmora, kar je njegovi četi zelo ustrezalo, to so Ljubljančani pokazali v drugem delu druge tretjine. Po več kot mesecu dni so najprej dosegli zadetek v power playu, po sijajni podaji Davida Planka se je drugega zadetka veseli Sotlar. Za še večjo spodbudo je nato poskrbel Andrej Hebar, ki je z Jonathanom D'Averso poskrbel za sploh prvi boksarski vložek v Tivoliju letos, še večji aplavz pa si je Hebi prislužil, ker je borbenemu Kanadčanu dres potegnil čez glavo!

Da je ozračje pod Rožnikom tudi pred tretjim delom ostalo pozitivno, pa je z izenačujočim golom v 39. minuti poskrbel Hunter Bishop, ki je v mrežo spravil odbitek.

Previdna, a hkrati še vedno borbena igra je bila rdeča nit tretje tretjine. Olimpija ni popuščala na nobeni ravni igre, povsem enako pa je bilo pri njenem nasprotniku. Razburljivo je bilo mnogokrat tako pred enim kot drugim golom, še posebej ko so zmaji v zadnjih minutah dvakrat napadali z igralcem več, a tehtnice na svojo stran niso znali nagniti. Sledil je podaljšek, prvi za Olimpijo letos, tudi ta ni prinesel zmagovalca, v loteriji, pri domačih so grozno izvajali kazenske strele, pa je ravno D'Alvise poskrbel za zmago gostov.


Telemach Olimpija - Dornbirn 3:4 (1:1, 2:2, 0:0; 0:1)

Ljubljana - Dvorana Tivoli, gledalcev 600, sodniki: Gebei (Madžarska), Zrnič (Slovenija, oba glavna), Hribar (Slovenija), Nemeth (Madžarska).
Strelci: 0:1 D'Alvise (Crawford, 5.), 1:1 Sotlar (Koren, Pesjak, 10.), 1:2 D'Alvise (D'Aversa, 22.), 1:3 Mairitsch (Bombach, Sertich, 26.), 2:3 Sotlar (Planko, Koblar, 31.), 3:3 Bishop (Medvec, Logar, 39.); kazenski streli: D'Alvise za Dornbirn.
Kazenske minute: Telemach Olimpija 9, Dornbirn 15.

Članki iz rubrike