Severni sij, slovenj gradec Svet24.si

Foto: Včerajšnji severni sij zopet viden tudi iz...

902623_106-intervju-prva1 Svet24.si

Županja odprtih vrat, ki deli stanovanja in ...

1687541884-dsc07123-1687541751687 Necenzurirano

Za Panvito nihče ne prižiga kresov

vila klemen jaklic PL Reporter.si

Razkrivamo: take so dimenzije luksuzne vile Klemna...

rogaska Ekipa24.si

Sporno poslovanje slovenskega prvoligaša pod ...

meghan-markle-naj-bi-za-svoje-storitve-računala-ogromno Odkrito.si

“Meghan Markle je pohlepna!”

doncic tiskovna Ekipa24.si

Kaj?!? Med Dončićevo tiskovko zvoki iz ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 16.12.2014 09:15:31

Led je super, a ne dovolj za tekmo

Arsen Perić
Vsaj včeraj je bilo tako. Bo danes drugače ali bomo tekmo 28. kroga lige EBEL med Olimpijo in celovškim KAC-em spremljali v Tivoliju?

Držanje fig, da bo danes vreme zdržalo, da bo, če ne bo dežja, zdržal tudi led. Ta je namreč včeraj, potem ko je Telemach Olimpija na drsališču na Trgu republike le opravila trening, podlegel pod "težo" najstnikov. Ali bo tekma danes potekala pod milim nebom, naj bi bilo dokončno znano okoli poldneva.

Včeraj malo pred 17. uro je bilo prizorišče pred slovenskim hramom demokracije videti veličastno.
V soju žarometov in ob množici kakšnih sto zvedavih ljudi, ki so se ustavili ob Maximarketu, so oklepniki izpod Rožnika le stopili na ledeno ploskev. Dva dni pozneje, kot je bilo sprva načrtovano, toda so.
"Končno, bi lahko rekli, po vseh kolobocijah se je vse skupaj le uredilo. Ambient je super, v mestno središče prav sodi, res upam, da bo tekma v torek potekala tu," po dobri uri drsanja v središču praznično obarvane Ljubljane navdušenja nad novo dogodivščino, ki ga čaka s soigralci, ni skrival napadalec Matej Hočevar.

Seveda je vse, ki na led nismo stopili, najbolj zanimalo, kako je pripravljena ledena ploskev. "Led je bil danes povsem normalen, še dvakrat, trikrat ga bodo počistili z rolbo, stroji zdaj očitno dobro delujejo," je dejal Čeči, ki smo ga prosili tudi za vzporednico z ledeno ploskvijo, na kateri so zmaji igrali septembra 2012.

Takrat je Medveščak organiziral Ice Fever v puljskem amfiteatru, tekma pa je bila pred dvema letoma na meji regularnosti, a liga EBEL je takrat pošteno zatisnila oči in pustila, da so se zmaji in medvedi spopadli na izredno slabi ledeni površini. "Z ledom v Pulju se definitivno ne more primerjati, tu je led praktično tak kot v Tivoliju."

Led je dober, precej hiter, do tekme verjamem, da bo popoln. Vzdušje je sijajno, gre za res edinstveno lokacijo, ki je še nikoli nismo videli, in verjemite, videli smo jih veliko.

KAJ TAKEGA PA ŠE NE
Za rokav smo po treningu pocukali tudi čuvaja mreže Telemacha Olimpije, ki je bil prav tako poln hvale. "Odlično so se odrezali. Danes je bilo vreme popolno, v ledu je bilo še nekaj lukenj, a so te že 'zakrpali', tako da se ta ni skoraj v ničemer razlikoval od tistega v dvorani. Od sobote, ko smo si ogledali prizorišče, je to povsem druga zgodba. Led je dober, precej hiter, do tekme verjamem, da bo popoln. Vzdušje je sijajno, gre za res edinstveno lokacijo, ki je še nikoli nismo videli, in verjemite, videli smo jih veliko," se je zasmejal Andy Chiodo, ki je v svoji karieri že večkrat igral na takih in drugačnih zimskih pravljicah. "Nazadnje je bilo to lani na Finskem, v Tampereju, kjer je tekmo na velikem atletskem stadionu gledalo skoraj 16 tisoč navijačev. A takrat sem srečanje spremljal s klopi, tokrat bo zame drugače, ker bom na ledu," se že veseli Kanadčan.

trg republike olimpija ap
Arsen Perić

VSI Z AVTOBUSOM, LE BISHOP S KOLESOM 
Prihod v središče prestolnice iz Tivolija je bil za zeleno-bele tudi nekaj posebnega. V praktično popolni bojni opremi, nekaj igralcev je imelo na nogah tudi drsalke (s ščitniki za rezila, seveda), so se varovanci Fabiena Dahlema pred parlament pripeljali z mestnim avtobusom. Sicer so bili edini potniki, a vseeno je bilo razlogov za smeh veliko. "Z mestnim avtobusom se nisem peljal že kakšnih 12 let, najbrž vse od srednje šole," se je zasmejal Hočevar in nadaljeval: "Bilo je precej smešno. Tudi ljudje, ki so nas opazili na avtobusu, so le začudeno gledali in se najbrž spraševali, kaj se dogaja. Ko vidiš ljudi, kako v avtobusu sedijo s čeladami na glavi in v popolni hokejski opremi, je najbrž res čudno."

Edini od četice igralcev Olimpije, ki včeraj ni stopil na ledeno ploskev, je bil najboljši strelec moštva Hunter Bishop, ki se ukvarja s poškodbo zgornjega dela telesa, a v klubu zatrjujejo, da bo danes nared za tekmo. Hunter se je ob ledeno ploskev sicer pripeljal s kolesom in na ta način tudi odšel domov. Po treningu sta Aleš Mušič in Marvin Degon osrečila tudi svoja otroka, saj sta z njima v naročju oddrsala nekaj krogov, nad čemer so bili navdušeni vsi udeleženci.

Bilo je precej smešno. Tudi ljudje, ki so nas opazili na avtobusu, so le začudeno gledali in se najbrž spraševali, kaj se dogaja. Ko vidiš ljudi, kako v avtobusu sedijo s čeladami na glavi in v popolni hokejski opremi, je najbrž res čudno.

TEKMA PRESTAVLJENA V ZALOG 
Potem ko so zmaji že prispeli domov, pa je s Trga republike prišla slaba novica. Po treningu Olimpije je bila namreč na sporedu tekma v ligi EBEL do 18 let med Slavijo in Jesenicami, ki pa konca, in niti začetka, ni doživela.
Mladi hokejisti so še opravili ogrevanje, toda še pred prvim vrženim ploščkom so delivci pravice presodili, da led ni več primeren za igranje, saj se je v ledu pojavila velika luknja, zato sta se ekipi preselili v Zalog.

Za danes – tekma s Celovčani je na sporedu ob 19.15 – ni torej nič gotovo. Lahko se zgodi, da led še naprej ne bo primeren za igranje. Lahko se zgodi, da bodo vse pokvarile padavine, ki so napovedane za popoldne. Če tekma ne bo potekala na Trgu republike, se bodo zeleni zmaji selili v Tivoli in svojo srečo z Ice Festom znova poskusili v četrtek, ko je na sporedu derbi državnega prvenstva z Jesenicami.

Članki iz rubrike