Možganska kap Svet24.si

Prebivalstvo se pospešeno stara, starejši pa so ...

nadangel metatron Svet24.si

Posebej za vas spreobrača vaš čas nadangel ...

andrej zubicki zubitsky bobo Necenzurirano

Ruski oligarh prodaja Slovensko industrijo jekla

vila arboretum-pl1 Reporter.si

Bo nova vila Joca Pečečnika na vodik? Eden ...

maribor af Ekipa24.si

Sol na ljubljanske rane! Ste videli, kaj so ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

luka doncic dallas pm Ekipa24.si

Kar je 'pretepeni' in poškodovani Dončić ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 06.08.2015 13:34:43

Andrej Hebar: Soočil sem se sam s seboj

Arsen Perić
Pet dni pred prvo tekmo Telemacha Olimpije nove sezone v ligi EBEL bo Andrej Hebar praznoval 31. rojstni dan. Leta ga uvrščajo v starejši in hkrati izkušenejši del moštva, katerega del pa Hebi uradno še vedno ni.

Andrej Hebar trenutno ostaja v skupinici petih hokejistov – poleg Aleša Mušiča, Boštjana Groznika, Mateja Hočevarja, Mihe Logarja –, ki z Olimpijo trenirajo, a pogodbe s klubom iz Spodnje Šiške še nimajo sklenjene. "Bolj ali manj smo dogovorjeni, dogovoriti moramo nekaj malenkosti," je na kratko stanje opisal naš sogovornik, ki kot še marsikdo čaka na konec tedna, ko bo le znana usoda kluba, saj bo takrat jasno, kako se bo razpletla prisilna poravnava. 

804-20-hebar ap
Arsen Perić

V tujino sem se oziral, a ni bilo nič pametnega. Po taki sezoni, kot sem jo imel lani, je težko najti kaj dobrega. 

Ravno Andrej, za katerega bo, če bo v Ljubljani ostal, ta sezona deveta v zeleno-belem dresu, je eden tistih hokejistov, ki so praktično vsako tekmovalno leto v prestolnici potegnili kratko. Neizplačane denarne obveznosti še naprej ostajajo v zraku, a kot pravi Hebi, se trenutno osredotoča le na prihodnost. 


ČE JE NE BI BILO, MENE NE BI BILO 
"Vsekakor se veselim začetka sezone. Navsezadnje sem že v zrelejših letih, ko nikoli ne veš, ali bo prihodnja sezona tvoja zadnja. Sem pozitivno nastrojen, razmišljam samo o prihodnosti, o preteklosti, o vsem negativnem, kar se je dogajalo, nočem. V dveh mesecih sem si spočil glavo, nadejam se, da bo tako, kot mora biti," je razlagal Ljubljančan, s katerim smo se v istem dahu posvetili tudi spremembam, ki so doletele upravo kluba. Tej pravi, bolj zaupa. "Če ne bi bilo zaupanja, me tu ne bi bilo," je zatrdil: "Dajmo zdaj ljudem, ki so zasedli vodilne položaje v klubu, čas. Mislim, da bo po dveh ali treh mesecih veliko jasnega. Zdaj je še brezpredmetno ocenjevati stanje. Po sezoni se bomo usedli in takrat videli, ali so svoje naloge opravili, kot je treba, ali ne. Že zdaj se sicer določene stvari kažejo v veliko bolj pozitivni luči in upam, da bo tako tudi v prihodnje." 

andrej hebar ap
Arsen Perić

Med pozitivne stvari spada tudi to, da je na klopi Olimpije kot glavni trener ostal Nemec Fabian Dahlem. "Da, to mi je všeč. Poznamo njegov način dela, vemo, kaj želi od posameznika, to je maksimum. Glede tega bo za nas gotovo letos lažje, preprosto vemo, kakšno delo nas čaka," je nadaljeval Andrej, ki pravi, da je bil premor med sezonama dovolj dolg, da so si fantje lahko spočili in nabrali novih moči


SAMEMU SEBI IN NIKOMUR DRUGEMU 
A vseeno so bili pretekli meseci zunaj hokejske sezone za Hebarja drugačni. V tekmovalno leto, pravi, že več let ni krenil s toliko želje. "Že dolgo nisem bil tako motiviran kot letos. Vse poletje sem posvetil treningu, zdi se mi, da še nikoli v življenju nisem bil tako dobro telesno pripravljen," je iskreno spregovoril občasni slovenski reprezentant, ki se je po sezoni soočil sam s sabo. "Usedel sem se in si rekel, da imam dve možnosti. Ali se bom potrudil na vso moč in se maksimalno pripravil na sezono, da sebi, in ne komu drugemu, resnično dokažem, česa sem res zmožen," je prvi del zgodbe razkril krilni napadalec. Na drugi strani se je poigraval z mislimi, da reče "hvala lepa" in drsalke obesi na klin. "Druga možnost je bila, da končamo kariero. Na koncu sem se odločil za prvo, rad imam naš hokej, vse življenje ga igram. Ne glede na to, kje bi igral, sem se odločil, da v telesno pripravo vložim vse, kar lahko, po sezoni pa bom spoznal, ali je bilo to dovolj ali ne." 

hebar gw
Grega Wernig

Da treniramo na Jesenicah, se mi ne zdi moteče. Lahko smo veseli, da smo sploh na ledu, ker ga v Ljubljani ni. Če se je treba voziti 60 kilometrov, se je pač treba, vse, le da smo na ledu.

Nekaj besed smo s svojim sogovornikom namenili tudi prvim vtisom o moštvu. Fabian Dahlem nam je zaupal, da si želi ekipo z več karakterja, ki ga bodo ob starejših hokejistih predvsem prispevali tudi tujci. Vsi še niso tu, a vseeno je Andrej že lahko delno podal svojo oceno. "Zdi se mi dobro, da imamo mešanico mladih in starejših igralcev, kot vedno pa bo veliko odvisno od kemije," je pričakovano odgovoril hokejist, ki ima v prihodnji sezoni le eno željo: "Upam, da bo ta čim daljša."

Članki iz rubrike