zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

STA
STA
0 01.02.2016 15:23:28

Zajc spet v vlogi reševalca

Grega Wernig
Potem ko je po nedeljski tekmi lige Ebel z mesta trenerja hokejistov Telemacha Olimpije odstopil Fabian Dahlem, bo ekipo pričakovano prevzel njegov dosedanji pomočnik Bojan Zajc. Danes so v klubu potrdili začasno trenersko rešitev, Zajc bo moštvo vodil do konca sezone.

Telemach Olimpija je po štirih krogih drugega dela lige Ebel na zadnjem mestu lestvice kvalifikacijske skupine. Po porazu z ekipo iz Celovca z 2:3 se je nemški strateg Dahlem odločil, da se bo poslovil, čeprav je izpostavil, da nedeljski poraz ni neposredno kriv za odhod.

Dahlem je ljubljanski klub vodil v zadnjih dveh sezonah, prevzel ga je poleti 2014, pred tem je kot trener deloval v domovini pri Ingolstadtu, Kaufbeurenu in Kasslu, pred prihodom v Ljubljano pa je bil nazadnje trener drugoligaša Crimmitschaua.


V tej sezoni je bil, po slabih rezultatih, pred meseci že deležen tudi pritiska navijačev, ki so mu nekaj časa na tekmah s transparentom sporočali, naj odide. Takrat se za ta korak ni odločil, slovo od Tivolija pa je nato razkril v nedeljo.

Vodstvo ljubljanskega kluba je danes sporočilo, da so našli pričakovano rešitev. Tako kot že nekajkrat v zadnjih letih bo kot začasni trener Bojan Zajc. Nekdanji igralec ljubljanske ekipe ima tako že precej izkušenj z "gašenjem", ko je prevzemal vodenje moštva po trenerskih rošadah, nazadnje pa je kot prvi trener Ljubljančane vodil jeseni 2013. Takrat je sam odstopil s trenerskega mesta, v naslednji sezoni, ko je v Tivoli prišel Dahlem, pa je postal njegov pomočnik.

Ker je bil v klubu Dahlem tudi športni direktor, bo to izpraznjeno mesto zdaj prevzel Jože Kovač, ki je bil doslej vodja ekipe, to nalogo bo sicer opravljal še do konca sezone.

Značke: zajc, olimpija

Članki iz rubrike