evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

skrito-v-raju Njena.si

Skrito v raju: Življenje spremenilo Saško in ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

STA
STA
0 10.03.2016 08:49:38

Kralji premagali vodilno ekipo lige

vszi
Hokejisti Los Angelesa so v ligi NHL v domači dvorani po podaljšku premagali Washington Capitals s 4:3. Slovenski zvezdnik v dresu kraljev Anže Kopitar je tokrat ostal brez točke, v statistiko je vpisal le tri strele. Junak tekme je bil Jeff Carter, ki je v podaljšku zadel po dveh minuta in 50 sekundah.

Tekma je bila posebna za Justina Williamsa in Mika Richardsa, zdaj igralca Washingtona, sicer pa člana Los Angelesa v letih 2012 in 2014, ko so kralji dvignili Stanleyjev pokal. Oba sta se v Staples Center vrnila prvič. Obeh so se v domačem klubu spomnili z video zgodbo pred tekmo, toplo pa so ju pozdravili tudi navijači kalifornijske ekipe.

Kralji so v prvi tretjini zadeli trikrat, najprej je bil uspešen Vincent Lacavalier, za njim še Jake Muzzin in Milan Lucic. Gosti so do izenačenja prišli v zadnji tretjini, ko so bili uspešni T.J. Oshie, Nicklas Backstrom in Dmitrij Orlov.

Po prvi tretjini se je zdelo, da se bodo kralji sprehodili do nove zmage. A so popustili, gostje pa so to znali kaznovati in Dmitrij Orlov je nekaj minut pred koncem rednega dela poskrbel za izenačenje. "Za nas je to dobra izkušnja, kajti vrnili smo se proti močni ekipi. Ne smemo ponujati takšnih priložnosti tekmecem," je Washingtonovo vrnitev z dna pospremil kapetan Aleksander Ovečkin, ki se sicer že na četrti tekmi ni vpisal med strelce, je pa prispeval eno podajo.

Vratar domačih Jonathan Quick je proti najučinkovitejši ekipi lige zbral 29 obramb, zmaga kraljev in poraz Anaheima pri Coloradu pa pomenita, da je moštvo Kopitarja zdaj spet prvo v pacifiški skupini.



Anaheimu je načrte prekrižal vratar Colorada Semjon Varlamov, ki je po nekaj slabših predstavah, zaradi katerih je prednost dobil Calvin Pickard, spet zablestel. S 37 obrambami je zaklenil svoj golo in spravil v obup racmane. Za Varlamova je bil to že 20. "shutout" v karieri.

Calgary je po podaljšku premagal Nashville, predvsem po zaslugi Johnnya Gaudreauja. Ta je v prvi tretjini zadel dvakrat v razmaku desetih sekund, v podaljšku pa je podal strelcu odločilnega gola Mikaelu Backlundu.

Po kazenskih strelih so na dvoboju proti Chicagu zmagali hokejisti St. Louisa, Kevin Shattenkirk pa je zadel določilnega v šesti seriji. Tudi dvoboj med Torontom in New York Inslanders so odločili kazenski streli; zmago je kanadski ekipi zagotovil novinec Nikita Sošnikov, ki je prvič v karieri na tekmi NHL dosegel določilni gol s kazenskim strelom.

Izidi
Los Angeles Kings - Washington Capitals      4:3 (podaljšek)
(Anže Kopitar je ostal brez točke za LA Kings)
Toronto Maple Leafs - New York Islanders     4:3 (kazenski streli)
St. Louis Blues - Chicago Blackhawks         3:2 (kazenski streli)
Calgary Flames - Nashville Predators         3:2 (podaljšek)
Colorado Avalanche - Anaheim Ducks           3:0
Vancouver Canucks - Arizona Coyotes          3:2 (podaljšek)
Značke: nhl, kings

Članki iz rubrike