evropski parlament Svet24.si

Evropski poslanci ob plači upravičeni do ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Rod Stewart Odkrito.si

FOTO: Rod Stewart ujet v Ljubljani: “Resnično ...

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

STA
STA
0 31.03.2016 11:51:47

Rokometaši so se morali umakniti hokejistom

vszi
Do ne prav vsakdanjega zapleta je prišlo v športni dvorani v nemškem Kölnu.

Večnamenski objekt v tem mestu lahko gosti najrazličnejše prireditve, tudi hokej in rokomet. A ne hkrati, napaka prirediteljev pa je pripeljala do tega, da bi v petek zvečer morali igrati tako hokejisti kot rokometaši. Popustili so slednji in tekmo prestavili na soboto.

Napako so zagrešili upravljalci dvorane Lanxess Arena v Kölnu, ki so petkov večerni termin ponudili tako hokejistom domače ekipe Kölner Haie, ki igrajo v končnici nemške lige proti Münchnu, kot nemški rokometni reprezentanci, ki bi morala igrati prijateljsko tekmo z Dansko. Pravzaprav pa so po svoje "krivi" hokejisti, ker so morebiten termin polfinala potrdili z uvrstitvijo v ta del tekmovanja, odgovorni v dvorani pa niso pravočasno opazili, da se termina prekrivata.

Ko so športniki ugotovili, da imajo dvorano rezervirano za isto uro, eni bi v njej potrebovali led, drugi pa podlago za rokomet, se je seveda zaiskrilo. Spor je bil kar vroč, sprva ni želel popustiti nihče, nazadnje so sklenili kompromis. Prednost so dobili hokejisti, ki bodo imeli tekmo v petek ob 19.30, rokometaši, pa čeprav so Nemci evropski prvaki, pa bodo Dance gostili šele v soboto ob 15.45.



Premik je za sabo potegnil številne težave, med drugim tudi tiste z rezervacijami prenočišč za tekmovalce in navijače. Podpredsednik nemške rokometne zveze Bob Hanning je bil zato precej oster: "To je nesprejemljivo. Kako naj našim pokroviteljem razložimo to blamažo? Naš ugled bo zaradi tega precej trpel."

Posledice napake bodo občutili tudi upravljalci dvorane. Nemška rokometna zveza je že napovedala, da tega mesta ne bo med gostitelji evropskega prvenstva 2019, ki ga bosta skupaj pripravili prav Nemčija in Danska. "Zame ta dvorana ni več v igri. Morda se bodo tam v zadnjem hipu spomnili, da imajo še namiznoteniško tekmovanje in nam bodo na igrišče postavili mize," je bil piker Hanning.

Za napako so se upravljalci dvorane na čelu z direktorjem Stefanom Löcherjem vsem prizadetim, še posebej nemški in danski rokometni zvezi, že opravičili in prevzeli odgovornost. Gledalcem, ki se tekme v soboto ne bodo mogli udeležiti, pa bodo povrnili vrednost vstopnic.

Značke: hokej, rokomet

Članki iz rubrike