IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 19.05.2016 09:27:41

Pittsburgh popravil domač spodrsljaj

Reuters
Hokejisti Pittsburgha so v tretji tekmi finala vzhodne konference lige NHL hitro popravili spodrsljaj s prve domače tekme in Tampo v gosteh premagali 4:2. V seriji zdaj vodijo z 2:1 in imajo spet prednost odločilne tekme na domačem ledu.

Pri zmagovalcih sta Carl Hagelin in Phil Kessel prispevala gol in podajo, za Kessla je bil to že sedmi zadetek v končnici, med strelce pa sta se vpisala še Sidney Crosby in Chris Kunitz. Za Tampo, ki je prvič v končnici izgubila dve zaporedni tekmi, sta v polno zadela Tyler Johnson in Ondrej Palat, gostujoči vratar Andrej Vasiljevski je ubranil 44 strelov, 18 več od kolega na drugi strani Matta Murrayja, kar samo kaže, da je bila zmaga pingvinov povsem zaslužena.

"Morali bi doseči še kakšen gol več, predvsem v drugi tretjini, ki smo jo odigrali izvrstno, a je bil Vasiljevski na vratih odličen. Na srečo smo gole dosegli, ko je bilo to najbolj potrebno. Predvsem moj deset sekund pred koncem druge tretjine je bil izredno pomemben. Če dosežeš zadetek deset sekund pred koncem tretjine, je to vedno dodatna vzpodbuda za naslednjo," je bil zadovoljen Hagelin, član napadalne trojke, v kateri je poleg Kessla še Nick Bonino, prav ta napad pa je trener Pittsburgha Mike Sullivan najbolj pohvalil.



"Prispevali so levji delež k naši zmagi, ne samo v napadu, še bolj so bili prepričljivi v obrambi, še posebno v trenutkih, ko so imeli tekmeci igralca več. Res jih moram pohvaliti za odgovorno igro," je bil z nastopom omenjenega napada zadovoljen trener.

Prva tretjina se je končala brez golov, v drugi se je med strelce vpisal le Hagelin, pet golov pa so gledalci videli v zadnjem delu. Pittsburgh je vodil z 2:0 in 4:1, domači so znižali slabi dve minuti pred koncem, že takrat je bilo jasno, da bo to le lepotni popravek.

Značke: nhl, tampa, pittsburgh

Članki iz rubrike