IMG-20240429-WA0004 Svet24.si

Foto: Za 30-letnega gornika na območju Šipkovega...

kresovanje, križe 2023 Svet24.si

Bo vreme zdržalo do kresovanja?

1683742182-dsc7277-01-1683742078866 Necenzurirano

Šest ustavnih sodnikov razkrilo dodatne ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

Celje Krznar Ekipa24.si

Kapo dol! Te besede Damirja Krznarja odmevajo! ...

Hana Huljić in Petar Grašo 1 Njena.si

Petar Grašo bo že drugič postal očka

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

hu
hu
0 21.05.2016 08:18:22

Tampa visoko povedla, nato pa trepetala za zmago

Hokejisti NHL ekipe Tampa Bay Lightning so v četrti tekmi finala vzhodne konference premagali Pittsburgh Penguins s 4:3 in izid v zmagah izenačili na 2:2. Peto tekmo bo v noči na ponedeljek gostil Pittsburgh, šesto v noči na sredo pa Tampa.

Tampa je pogumno začela tekmo, Ryan Callahan pa je zadel vsega 27 sekund po začetku tekme. Po dveh tretjinah je bilo na semaforju že 4:0 za gostitelje, saj je pet minut pred koncem uvodne tretjine na 2:0 povišal Andrej Sustr.

V drugem delu igre je za vodstvo s 3:0 poskrbel Jonathan Drouin, tik pred koncem drugega dela pa je za visoko vodstvo poskrbel še Tyler Johnson.

Toda visok zaostanek gostov ni prestrašil, ti so začeli odločen nalet. Pri pingvinih je prišlo do spremembe vratarja, Matta Murrayja je zamenjal Marc-Andre Fleury, nato pa so se spustili v lov na priključek.

"Dobro je branil, izkazal se je," je za Fleuryja dejal trener pingvinov Mike Sullivan in dodal: "Zaostajali smo štiri gole. Ko posežeš po takšni menjavi, ima lahko to velik vpliv na celotno ekipo." Fleury je ubranil sedem strelov, vratar Tampe Andrej Vasilevskij 35, od tega kar 13 v napeti zadnji tretjini.


Takrat je Pittsburgh začel polniti domačo mrežo. Phil Kessel je s svojim osmim golom v končnici znižal na 1:4, na 2:4 je devet minut pred koncem znižal še Jevgenij Malkin, Chris Kunitz pa je postavil končni izid tekme.

"Prvo polovico dvoboja smo kazali medlo sliko ekipe. Potem smo se prebudili, a je bilo prepozno. Nasprotnik je dober in vedeli smo, da bo to težka tekma," pa je po porazu dejal trener pingvinov Mike Sullivan.

Zmagovalci tega dvoboja se bodo za Stanleyjev pokal v finalu pomerili z boljšim iz obračuna na zahodu med San Jose Sharks in St. Louis Blues.

Tampa Bay Lightning - Pittsburgh Penguins 4:3
- izid v zmagah je 2:2.

Članki iz rubrike