nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 14.10.2023 09:21:43

Pingvini brez praske skozi prestolnico

Profimedia
Hokejisti Arizona Coyotes so v noči s petka na soboto v ligi NHL na gostovanju po izvajanju kazenskih strelov s 4:3 premagali New Jersey Devils in tako novo sezono odprli z zmago. V gosteh so slavili tudi hokejisti Pittsburgh Penguins, ki so bili s 4:0 boljši od Washington Capitals.

Logan Cooley, tretji izbor na naboru lige 2022, je v svojem debiju v dresu Arizone vpisal dve podaji. Še en debitant Matt Dumba je Arizono popeljal v vodstvo po sedmih minutah dvoboja. V začetku druge tretjine je Sean Durzi povišal prednost gostov, preden so s tremi goli odgovorili domačini in povedli s 3:2. Dvakrat je bil natančen Jesper Bratt in enkrat Dougie Hamilton.

Sredi zadnje tretjine je izidi poravnal Nick Schmaltz in tekmo popeljal v podaljške in do kazenskih udarcev, kjer je bila uspešnejša Arizona. Za slednje je bil tokrat v vratih s 33 obrambami zanesljiv tudi Karel Vejmelka, medtem ko se je pri New Jerseyju s tremi podajami izkazal Jack Hughes.



V drugi tekmi večera je Pittsburgh nadigral Washington. Sidney Crosby je bil za Pingvine dvakrat natančen, Jevgenij Malkin pa je golu dodal še tri podaje. Pittsburgh je tako omilil uvodni poraz sezone z 2:4 proti Chicago Blackhawks. Washington, ki je v sezono krenil z novim trenerjem Spencerjem Carberyjem, je za uvod vpisal ničlo.

Po prvi tretjini brez zadetkov so bili v drugi precej bolj natančni gostje, ki so z dvema hitrima goloma Malkina in Crosbyja povedli z 2:0. Slednji je sredi druge tretjine še drugič zadel in povišal na 3:0, končni izid pa je tri minute pred koncem tekme postavil Reilly Smith.

Značke: hokej, nhl, sidney-crosby

Članki iz rubrike