nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Tina Gaber in Robert Golob, Drama Njena.si

Takšen dopust sta si privoščila Tina Gaber in ...

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

hu
hu
0 02.01.2024 20:03:49

Mladi Založani do velikega uspeha! Slavija Junior v domovini hokeja osvojila Bell Capital Cup

psno
V noči na 2. januar se je v dvorani Canadian Tire Center, kjer sicer domuje NHL ekipa Ottawa Senators, odvil veliki finale že 23. tradicionalnega novoletnega mednarodnega hokejskega turnirja Bell Capital Cup. V tem je Slavija Junior s 5:2 ugnala domačo ekipo Cumberland Grads in osvojila veliki zlati pokal.

Ekipa hokejistov U-13 iz zaloškega kluba Slavija Junior se je z zmagami 6:2 proti Lysander Lightning, 5:2 proti Perth/Lanark Wings, 3:1 proti Nepean Raiders Black ter remijem 1:1 proti Cumberland Grads v prvem delu turnirja uvrstila v četrtfinale, kjer je s 3:2 ugnala Nepean Riders White in napredovala v polfinale.

V polfinalu so si z odlično igro proti Woodstock Jr. Navy Vets zagotovili zmago 3:0 in s tem uvrstitev v finale, v katerem so se znova pomerili z domačimi Cumberland Grads in dokazali, da jim tokrat ni bilo para.

slavija junior u13 24
psno

Že v prvi tretjini so Slovenci zabili dva gola, nato pa mrežo ponovno zatresli v drugi tretjini. V zadnji tretjini so domačini močno pritisnili in plošček dvakrat pognali v slovenski gol, a Slavija Junior ni popustila ter z zmago s 5:2 osvojila veliki pokal Bell Capital Cup v kategoriji U13A.

"Krasen začetek novega leta! Tokrat je zmagal ekipni duh. Fantje so skozi celoten turnir dihali kot eno. Natančno so si podajali, izkoristili so vsako priložnost za strel, obramba je delovala, kot mora," je po tekmi povedal trener Robert Pesjak.


Prvič v zgodovini je tako v legendarni dvorani v Ottawi v čast mladim hokejistom zadonela Zdravljica.

slavija junior u13 24
psno

"Občutki so neverjetni, ko se zvok naše himne razširi po taki dvorani. Neverjetno ponosen sem na ekipo naših mladih hokejistov in hkrati vesel, da smo v klubu v sodelovanju s starši, ki so zadevo finančno podprli, omogočili udeležbo na tem turnirju," je povedal predsednik kluba Igor Končina.

Že 23. tradicionalni mednarodni hokejski turnir Bell Capital Cup za starostne skupine od U-10 do U-13, ki je potekal med 28. decembrom in 1. januarjem v Ottawi, je letos gostil prek 200 ekip iz treh celin v divizijah A, AA in AAA. V štirih dneh so mladi hokejisti skupno odigrali več kot 450 tekem.

Članki iz rubrike