nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

STA
STA
0 26.11.2023 20:54:07

Zbirali in zmagali za Kranjca! Hokejisti Olimpije na najboljši možni način zaokrožili dobrodelno noto dvoboja

alesfevzer.com
Hokejisti SŽ Olimpije so v tekmi 24. kroga lige ICEHL po kazenskih strelih premagali celovški KAC s 3:2 (1:0, 1:1, 0:1; 1:0).

SŽ Olimpija - KAC Celovec 3:2 (1:0, 1:1, 0:1; 1:0)
* Dvorana Tivoli, gledalcev 2500, sodniki: Režek, Trilar (glavna), Durmis, Konc.
* Strelci: 1:0 Mehle (Beričič, 8.), 1:1 Unterweger (Kraus, 24.), 2:1 Predan (Gooch, Leskinen, 38.), 2:2 Haudum (Petersen, 43.); kazenski streli: Pance, Leskinen za SŽ Olimpijo, Haudum za KAC.
* Kazenske minute: SŽ Olimpija 6, KAC Celovec 8.

Ljubljanski hokejisti so dosegli pomembno in tudi prestižno zmago proti tradicionalnim tekmecem z druge strani Karavank. Za nameček so tako na lep način zaokrožili dobrodelno noto dvoboja, na katerem so zbirali sredstva za pomoč nekdanjemu slovenskemu reprezentantu Alešu Kranjcu, ki se bori s hudo boleznijo.

Akcija za Kranjca je bila osrednja nit današnje tekme, na kateri so navijači lahko kupili posebne spominske ploščke, Kranjcu pa pomagali še na druge načine z zbiranjem sredstev. Pridružili so se tudi Celovčani, ki so pred tekmo predali svojo donacijo.

A na ledu ni bil dvoboj prav nič dobrodelen, saj so se domači ostro podali v lov na točke proti favoritom iz Celovca. Z borbeno predstavo in danes izjemno razpoloženim vratarjem Luko Kolinom (na koncu je zbral 44 obramb) jim je tudi uspelo, tako da sta dve od treh točk ostali doma.



Začetek je bil spodbuden, zeleno-beli so pritisnili in imeli takoj nekaj priložnosti, zadel pa je Žiga Mehle v sedmi minuti. Terensko premoč so imeli sicer že v tem delu in tudi skozi celoten dvoboj Celovčani (streli 51-34), toda učinka dolgo ni bilo.

Domače je nekoliko spodrezala neučinkovita igra z igralcem več, ko niti pol minute z dvema več ni bilo dovolj za še kakšen gol. Na drugi strani pa je KAC svoj "power play" hladnokrvno izkoriščal. Tako zadetek za 1:1 v drugi tretjini kot za 2:2 v zadnji so namreč gostje dosegli ob številčni prednosti.

A že pred tem so domači dosegli drugi gol; v 38. minuti je Aljaž Predan spretno pospravil odbitek po strelu Trevorja Goocha za hrbet Sebastiana Dahma.

Pritisk gostov v zadnji tretjini in tudi v podaljšku ni bil uspešen, Kolin se je izkazal z nekaj odličnimi obrambami. V tem slogu pa je nadaljeval tudi pri kazenskih strelih. Dobil je le en gol, preostale štiri poskuse je ubranil, na drugi strani pa sta bila uspešna Ville Leskinen in Žiga Pance, tako da so se lahko veselili številni navijači na tribunah Tivolija.

Naslednji dvoboj čaka zeleno-bele v torek, tekmec bo spet s Koroške, tokrat Beljak v gosteh.

Galerija
Značke: hokej, sta

Članki iz rubrike