zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

bk
bk
0 19.12.2014 20:03:05

Mladi risi razred nižje

HZS
Čeprav jih v soboto čaka še zadnja tekma na SP divizije 1A do 20 let, je jasno, da bo Slovenija prihodnjo sezono igrala v diviziji 1B.

Potem ko so mladi risi v sredo odščipnili točko (1:2 so izgubili po loteriji) velikim favoritom SP divizije 1A Norvežanom, so v četrtek povsem zamočili.

Izbranci Gorazda Drinovca so na zelo pomembni tekmi, na kateri bi si praktično že priigrali obstanek v tej skupini, povsem odpovedali. Avstrijci so jih namreč ugnali s kar 7:3, na sredini tekme pa so vodili že s 6:0, med strelce so se pri Sloveniji vpisali Nik Simšič, Luka Vinčec in Matic Jeklič.

Če so imeli pred zadnjo tekmo še vedno možnost, da si priborijo obstanek v diviziji 1A, pa je že v četrtek pozno zvečer postalo jasno, da iz te moke ne bo kruha.

slovenija avstrija 1
HZS

Zadnji tekmeci Slovenije, Italijani, so namreč na večerni tekmi na domačem terenu premagali Latvijce, z dvema že prej osvojenima točkama pa so se od risov oddaljili na štiri točke razlike - prehiteli so tudi Avstrijce-, kar Slovenci, tudi z zmago nad azzuri, ne morejo več uloviti.


Avstrija - Slovenija  7:3 (3:0, 3:1, 1:2)

Asiago - Dvorana Pala Hodergart. 150 gledalcev. Sodniki: Hicks (Velika Britanija), Cristeli (Italija) in Kosaka (Japonska).
Strelci: 1:0 Lindner (Huber, 6.), 2:0 Richter (Haudum, 15.), 3:0 Reisinger (Gaffal, Wukovits, 15.), 4:0 Vallant (Huber, Haudum, 22., PP1), 5:0 Vallant (Huber, Lindner, 25., PP2), 6:0 Reisinger, 30., 6:1 M. Jeklič (Unuk, Maver, 33.), 7:1 Haudum (Huber, Richter, 48.), 7:2 Simšič (A. Jeklič, 49.), 7:3 Vinčec (Simšič, Ograjenšek, 57., PP1).
Kazenske minute: Avstrija 8, Slovenija 8.

Slovenija: Trelc, Us, Čepon, A. Jeklič, Kalan, Pem, Hadžič, Kraigher, Logar, Ograjenšek, Simšič, Jezovšek, Zorko, Kompolšek, Grošelj, Unuk, Vinčec, Lampič, M. Jeklič, Glavič, Maver, Potočnik

Članki iz rubrike