zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

1714382871-006-cel-oli-240428-lv-1714382855842 Ekipa24.si

Celjani mislijo resno! Snubili Modrića in ...

bk
bk
0 04.05.2015 12:33:56

Sosedov kot listja in trave

Od leta 2011 ko je prvenstvo elitne divizije s slovensko udeležbo vred potekalo v slovaški prestolnici, na tribunah v tujini naše reprezentance ni spremljalo toliko navijačev, kot jih zdaj.

Zaradi bližine, ugodnih cen hrane in še posebej najbolj priljubljene tekočine v teh dneh – piva – je v Ostravo romalo mnogo Slovencev, ki jih lahko v novih, zdaj za rise značilnih modro-zelenih barvah (nekateri se še vedno držijo stare barvne sheme) takoj opazi vsak mimoidoči. Še posebej zabavno je v slovenski hiši, ki stoji na koncu najbolj obljudene ulice v mestu – Stodolni. Slovenska hiša Zadni Vratka, katere partner je Zavarovalnica Triglav, je bila v sodelovanju z ekipo radia Aktual polna naših navijačev, še preden je ta uradno odprla svoja vrata. Ravno danes je tam pričakovati še večjo gnečo, saj naj bi jo na tekme prost dan obiskali tudi slovenski reprezentanti.

slovaska 1 re

A ni dvoma, kdo prevladuje v Ostravi, ko govorimo o množičnosti. Medaljo za najštevilnejše navijače lahko že po nekaj dneh podarimo Slovakom, katerih prepoznavna slogana "Heja Slovensko!" in "My sme tu doma" je mogoče slišati povsod. Na ulici, v lokalih, restavracijah, trgovinah, hotelu (veliko jih srečujemo pri zajtrku, kamor prihajajo oblečeni v drese), tramvaju, da ob in v dvorani sploh ne govorimo.
Težko je oceniti, koliko jih je pravzaprav na prizorišču, kjer igrajo njihovi ljubljenci, ki so jih v prvih tekmovalnih dneh zaradi neprepričljive igre spravljali ob živce, a jih na koncu vseeno uspeli razveseliti tudi z dvema zmagama, a z eno besedo lahko rečemo le – ogromno.

Pravzaprav imajo slovaški navijači prvenstvo, ki ga gostijo njihovi nekdanji bratje, kar za svoje oziroma se obnašajo kot sogostitelji. Kot prijazni in vedno razpoloženi sogostitelji SP, ki ob Fincih brez kančka dvoma vodijo v količini popitega hmeljevega napitka in ki imajo v coni za navijače poseben "štant", kjer si lahko privoščite "doma narejene slovaške cmoke".

slovaska 3 re


Jutri, ko bodo na led skupaj stopili slovaški in slovenski hokejisti, bo dvorana ČEZ pokala po šivih. Boj ne bo potekal samo na ledeni ploskvi, pač pa tudi na tribunah, večji del bo hočeš nočeš zasedla glasna gmota v rdeče-belo-modrih dresih s slovaškim grbom na prsih.

Članki iz rubrike