Mint Butterfield Svet24.si

Izginila hčerka ameriškega milijarderja, ...

duša Svet24.si

Pogovori s pokojnimi ne izčrpajo, ampak pomirijo

Screenshot 2024-04-25 at 16.31.28 Necenzurirano

Žakelj obrnil ploščo: zdaj ve, da je na ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

jure-podjavoršek Njena.si

Mojster Jure: Žena in otroci so moje življenje

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 05.05.2015 13:01:18

Iz slovaškega tabora: Muršak bo dobil sporočilo

Profimedia
Tisti, ki od bližje spremljate hokej na ledu, gotovo poznate slovaškega hokejista Tomaša Tatarja. Če ne drugega, ga je mnogokrat v raznih intervjujih omenil tudi naš napadalec Jan Muršak.

S Slovakom, s katerim si bosta nocoj zrla iz oči v oči, sta namreč več let bila isti boj. Mladeniča ste se prek igranja za moštvo iz lige AHL Grand Rapids poskušala prebiti med Rdeča krila iz Detroita. Janova zgodba z moštvom iz Michigana se je končala klavrno, njegov slovaški kolega pa se je v zadnjih dveh sezonah prebil do stalnega mesta tega uspešnega moštva iz lige NHL. To sezono se v njej ni proslavil, saj so Red Wingsi že izpadli iz končnice, Tomaš in njegov soigralec Tomaš Jurko sta konec tedna v Ostravo prišla pomagat svoji izbrani vrsti.

Vključno z njima ima Slovaška v svoji postavi osem enhaelovcev, Tatar pa pravi, da imajo na enem kupu dobro skupino igralcev. "Mislim, da imamo precej igralcev, ki imajo odlične vodilne sposobnosti, na splošno delujemo dobro, fantje so se dobro odrezali na pripravljalnih srečanjih, pokazali so čvrsto igro. Tudi tu ni slabo, čeprav nisem čisto prepričan, da se lahko enakovredno borimo z najboljšimi ekipami na turnirju, ampak nikoli ne veš. Hokej je nepredvidljiv, vsi smo si zelo enakovredni, vsak lahko drugemu pokvari načrte," pravi 24-letni Slovak iz Ilave.



Tatarja smo vprašali, kaj ve o Slovencih in kako se Slovaki pripravljajo nanje. "Seveda vsi poznamo najnevarnejši slovenski napad, v katerem igrata Anže Kopitar in Jan Muršak. Sta res odlična igralca, zelo hitra in ta napad nas je skoraj lastnoročno premagal na olimpijskih igrah. Nanj se moramo dobro pripraviti, morali bomo poskrbeti, da bomo imeli igralce, ki bodo onemogočili Kopitarjev napad, drugače lahko pričakujemo precej golov v naši mreži. Morali bomo biti previdni," je opozoril naš sogovornik, ki včeraj sicer še ni vedel, s čim se bodo s soigralci srečali nocoj. "Vem, da je Anžetov oče selektor Slovenije, a za zdaj še nisem videl, kakšen hokej oziroma sistem igrajo," je priznal in v nadaljevanju še malo bolj izpostavil Kopija in njegove kvalitete: "V Ostravi igra veliko odličnih igralcev, med njimi je tudi Anže. Zelo ga spoštujem, je eden najboljših centralnih napadalcev v ligi NHL. Vsakič, ko igram proti njemu in proti Los Angelesu, ni lahko. Odličen center je, igra zelo pametno, ima sijajno tehniko s palico."

Mladenič, ki nam je priznal, da ima po prihodu iz ZDA velike težave s časovno razliko in da se še vedno grozno počuti, pravi, da so Slovaki zadovoljni z razpletoma na uvodnih tekmah: "Na prvih štirih moramo zmagati, saj ne gre za najboljše ekipe na turnirju." Nazadnje smo ga vprašali, ali sta bila v teh dneh z Janom Muršakom že v stiku. "Poslal mu bom sporočilo, upam, da ga bo dobil in tudi razumel," se je še zasmejal slovaški enhaelovec.

Članki iz rubrike