stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 04.09.2016 08:22:42

Slovenski hokejisti v odločilni boj za OI 2018

Na olimpijskem hokejskem kvalifikacijskem turnirju v Minsku za uvrstitev na olimpijske igre 2018 v Južni Koreji bo danes padla odločitev o tem, katera ekipa bo čez leto in pol udeleženka iger. Kandidata sta dva, Slovenija in Belorusija, potnik na OI pa bo zmagovalec njunega medsebojnega dvoboja, ki se bo začel ob 16. uri.

Pred začetkom turnirja so za favorite na papirju veljali Belorusi in Danci, tekma teh ekip že prvi dan turnirja pa naj bi odločila potnika na igre. A sta ekipi spet delali račun brez krčmarja oziroma brez Slovencev. Ti so najprej na še en mandat brez iger obsodili Dance, danes pa lahko poskrbijo, da bodo tudi Belorusi spet razočarani.

Tako kot so bili februarja 2013, ko je podoben turnir gostil danski Vojens. Tudi takrat so Slovenci marsikoga presenetili, predvsem letošnje znance Dance in Beloruse, premagali obe ekipi (Beloruse s 4:2) in si zagotovili prve olimpijske igre v obdobju samostojne države.



Danes je priložnost za druge, izbrance selektorja Nika Zupančiča pa do velikega uspeha loči le še ena zmaga. Že pred začetkom tekmovanja v Areni Minsk s 15.000 sedeži, ki bo danes nabito polna, so Slovenci poudarjali, da se zavedajo, da niso favoriti, a bodo naredili vse, kar bo mogoče. Po drugi strani pa imajo domači na plečih ogromno breme - jasna pričakovanja javnosti in političnega vrha, da jim končno uspe preboj na igre.

V uvodnih krogih sta se obe današnji tekmici brez večjih težav prebili prek tekmecev. Belorusi so premagali Dance s 5:2 in Poljake s 5:3, Slovenci pa Poljake s 6:1, Dance pa po odlični predstavi in 32 obrambah vratarja Gašperja Krošlja s 3:0.

Značke: slovenija, belorusija

Članki iz rubrike