stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

hu
hu
0 04.09.2016 20:19:45

Anže Kopitar: Taka tekma ti da moči, za katere ne veš, da jih imaš (video)

iihf
V slovenskem hokejskem taboru je po vnovični uvrstitvi na olimpijske igre razumljivo vladalo prešerno vzdušje.

"Neverjetno, kakšna tekma, koliko truda, koliko srca in še kaj več. Ponosen sem, da sem lahko del te ekipe in da sem to lahko doživel. Vedel sem, da nam bo to uspelo in res nam je z veliko borbo. Povedli smo, nato je tekmec izenačil, a ohranili smo trezno glavo in verjeli do konca. Danes je meni uspelo zadevati, a vsak je imel svojo vlogo na igrišču. Hvala vsem soigralcem," je dejal prvi med enakimi na današnji tekmi z Belorusijo Rok Tičar, ki je prispeval oba zadetka v rednem delu in še odločilnega pri streljanju kazenskih strelov.

Anže Kopitar je dejal, da je bila tekma najtežja od vseh, imenoval jo je kar finalna, ki te pelje na olimpijske igre: "Pritiski seveda so, morda je nekaj treme na začetku, a na taki tekmi si želi igrati vsak hokejist in mislim, da nam je tremo uspelo usmeriti pozitivno. Taka tekme ti da zadnje atome moči in neko energijo, ki sploh ne veš, da jo imaš, tudi, ko te že pečejo noge."

slovenija hokej 2
iihf

Jan Muršak je poudaril, da je bila tekma odlična in da bi se lahko obrnila tudi v drugo smer. "A na koncu smo se veselili mi. Bili smo bolj zbrani in mislim, da smo tudi zasluženo zmagali. Tekma je bila zelo težka, saj so imeli na tribunah 15.000 navijačev in ni bilo lahko igrati. Lahko rečem, da tekma morda tudi ni bila najlepša, a na ledu smo pustili prav vse in zmagali."

"Težko je strniti vse misli, saj so glave vroče, a za slovenski hokej je to zelo velika stvar," je dejal selektor Nik Zupančič, ki je bil ob prvi uvrstitvi na olimpijske igre v vlogi pomočnika Matjaža Kopitarja. "Drugič zaporedoma smo se uvrstili na olimpijske igre, kar je bilo nekako nepredstavljivo, a verjeli smo v to in dokazali, da imamo kvaliteto. Srečo imaš lahko enkrat, a proti tem nasprotnikom tukaj trikrat nikakor ne. Fantje so res oddelali vse, kar smo se dogovorili, seveda z napakami. A danes smo bili enostavno srečnejši in se uvrstili na olimpijske igre."

Članki iz rubrike