pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
9 09.05.2023 22:10:12

Slovenci z odlično popotnico na SP v Rigo!

Luka Vovk
Slovenska hokejska reprezentanca je z zmago končala pripravljalno obdobje pred svetovnim prvenstvom elitne skupine v Rigi. Slovenci so na zadnji testni tekmi pred SP v danes Koebenhavnu premagali Dansko s 3:1 (1:0, 2:1, 0:0).

Slovenci so tako na najboljši način zaokrožili dolgo obdobje priprav, ki se je začelo pred več kot mesecem z uradnimi pripravami na Bledu. V tem času so izbranci Matjaža Kopitarja odigrali skupno deset prijateljskih tekem.

Tudi za Dansko, ki bo na SP igrala v drugi predtekmovalni skupini v Tampereju, je bila današnja tekma zadnji test. Slovenci pa so ga opravili bolje, v 11. minuti je za vodstvo poskrbel Jan Urbas, ki mu je Kopitar namenil vlogo kapetana na SP.

V nadaljevanju so sicer tudi Danci premagali vratarja Gašperja Krošlja, toda Slovenija je imela odgovor v 33. minuti, ko je za novo vodstvo zadel Jan Drozg. Še pred koncem druge tretjine ga je povišal Kristjan Čepon, 3:1 pa je bil tudi končni izid tekme. Slovenija, ki je lestvici mednarodne zveze IIHF pred SP na 19. mestu, je tako premagala deseto reprezentanco sveta.



Prejšnji teden so Slovenci dvakrat, s 4:0 in 4:2, premagali druge novince med elito Madžare. Dva poraza pa je Slovenija doživela na gostovanjih v Parizu, ko je bila Francija boljša s 4:3 in 2:1.

Na domačih tekmah pa je na Bledu premagala Italijo s 4:1 in 4:2, v Mariboru pa se je dvakrat pomerila s Poljsko; ti tekmi se končali šele po kazenskih strelih. Prvo so Slovenci dobili s 3:2, drugo izgubili s 3:4. Na prvi testni tekmi aprila v Beljaku pa je Slovenija Avstrijo premagala s 5:3.

Slovenija bo na svetovnem prvenstvu igrala v predtekmovalni skupini B. V njej nastopajo tudi Kanada, Češka, Švica, Slovaška, Latvija, Norveška in Kazahstan. Prva tekma jo čaka v soboto, 13. maja, ko se bo pomerila s Švico.

Značke: hokej, sp

Članki iz rubrike