pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

doncic Ekipa24.si

Luka Dončić po veliki zmagi: 'Počutim se ...

Sašo Miljuševič Njena.si

Kaj se danes dogaja s prvim zmagovalcem ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

bk
bk
0 02.12.2014 21:17:41

Gregorc učinkovit kot Sabolič

vszi
Pogledali smo, kako so se naši hokejisti v zadnjem času odrezali na Češkem, Švedskem in Severni Ameriki.

V dobrem tednu naših "Čehi" v ekstraligi odigrali štiri oziroma pet tekem.

Pardubice ne morejo biti zadovoljne, saj so v štirih obračunih trikrat led zapustile sklonjenih glav. Z 2:3 so izgubile v Vitkovicah (Robert Kristan je obranil 33 oziroma 92 odstotkov strelov), z 2:4 v Pragi proti Sparti Roberta Saboliča, ki je enkrat zadel, na drugi strani je Lix obranil 38 oziroma 91 odstotkov strelov, Blaž Gregorc je moral enkrat na klop za kaznovane. V Plznu so bili domačini boljši s 5:1 (Robi je obranil 22 oziroma 84 odstotkov strelov), nazadnje pa so z zmago s 6:4 le prekinile slab niz, ugnale pa so Litvinov. Blaž je v 31. minuti v power playu zadel za vodstvo z 2:0, v isti situaciji pa se je med strelce vpisal še v 53. minuti, ko je povišal vodstvo na 5:3, enkrat je moral naš branilec še na klop za kaznovane. Kristan je bil na tej tekmi drugi vratar.

Ob zmagi nad Pardubicami je Sparta prišla še do treh zmag. S 6:3 je bila boljša v Libercu (Sabolič je v 37. minuti podal za vodstvo s 4:1), več sreče je imela nato v Vitkovicah, kjer je slavila s 3:2 po kazenskih streli, doma pa je nato s 4:1 premagala še Trinec, kjer je Robi v 7. minuti dosegel prvi zadetek na tekmi, enkrat pa je moral na hladno. Edini poraz je doživela v Litvinovu, kjer so Pražani klonili s 3:6, Sabolič je sicer v power playu v 22. minuti zadel za vodstvo z 2:0.

sabolic vszi
vszi


LUKA SKORAJ VSAKIČ NA HLADNO
Mlada Boleslav Mitja Robarja in Luka Vidmarja je prišla do treh zaporednih zmag, nato pa je dvakrat izgubila. V Pragi je pri Slaviji slavila s 6:2, Olomuc je doma premagala s 4:2 (Luka je moral enkrat na kazensko klop), s 3:2 pa se je veselila v Brnu, kjer je Mitja v 28. minuti v power playu podal za vodstvo z 1:0, v isti situaciji pa je v 42. minuti zadel za 2:0; Luka je v statistiko vpisal eno malo kazen. Na domačem ledu je nato proti Vitkovicam utrpela poraz s 3:5, Robar je v 53. minut podal za znižanje zaostanka na 2:4, v Libercu pa z 1:2, kjer je moral Luka enkrat na klop za kaznovane.

SIJAJEN NIZ ČEŠKIH BUDEJOVIC IN HAVIROVA
Tudi v drugi češki ligi so bili zaposleni, moštva so petkrat oblekla tekmovalne drese.
Jihlava Miha Štebiha je zmagala dvakrat, v Havorovu Jurija Repeta s 4:2, doma pa s kar 9:3 nad Prostejovim, kjer je Štebih dvakrat podal. Z 0:4 je bila neuspešna v Čeških Budejovicah Roka Pajića, ki ga takrat ni bilo v postavi, Miha pa je moral enkrat na klop za kaznovane. Litomerice so bile nato s 4:3 boljše po podaljšku, v Chomutovem pa je Jihlava utrpela poraz s kar 2:9, naš branilec je moral dvakrat na klop za kaznovane.

Češke Budejovice so zmagale že petkrat zapored. Ob zgoraj omenjeni zmagi nad Jihlavo, so s 5:2 premagale še Litomerice, s 3:1 Trebič (Roka ni bilo v postavi), s 5:0 Havličkuv Brod, kjer je Pajić v 17. minuti z igralcem več zadel za 2:0, in s 6:1 Šumperk, Rok je enkrat podal.

repe vszi
vszi


Sijajno gre tudi Havirovu, ki po porazu proti Jihlavi zadnje štiri tekme ne pozna poraza. S 5:3 je bil boljši od Trebiča (Jurij je moral enkrat na kazensko klop), s 4:2 je slavil v Havličkuvem Brodu, kjer našega branilca ni bilo v postavi, s 6:3 nad Šumperkom - Repe si je prislužil eno malo in desetminutno disciplinsko kazen - in s 4:2 še v Kladnu, kjer je moral Slovenec spet enkrat na hladno.
Po 30. krogu je na vrhu lestvice s 67 točkami Chomutov, Češke Budejovice so z 59 druge, Havirov s 53 peti, Jihlava pa je z 48 točkami osma.

BOJEVITI DAVID RODMAN
Na Švedskem je v 25. krogu lige allsvenskan Oskarshamn prišel do zmage z 2:1 v Björklovnu, kjer je Gašper Krošelj obranil 31 oziroma 94 odstotkov strelov, David Rodman pa si je zaradi pretepa že v 17. minuti prislužil disciplinsko kazen igre. Oskarshamn je nato s 3:2 premagal tudi Timro. Rodman je v 11. minuti vodstvo povišal na 2:0, Gašper pa je obranil 21 oziroma 91 odstotkov strelov.
Oskarshamn pa ni bil uspešen v Mori, kjer je izgubil z 1:5, Krošelj je v igro vstopil v 43. minuti in obranil le 11 oziroma 79 odstotkov strelov, David je v 39. minuti podal za vodstvo z 1:0. Nazadnje je Oskarshamn doživel še en visok poraz, Karlskrona je bila boljša s 7:3. Naš vratar je obranil 15 oziroma 68 odstotkov strelov.

Södertälje Aleša Kranjca je z 2:5 izgubil v Mori, enako je doma z 2:5 izgubil proti Karlskroni, nato pa je z 2:3 klonil še v Solni pri AIK. Kranjc na nobeni od teh tekem ni igral, kot smo poročali včeraj, naj bi si naš sijajni branilec huje poškodoval ramo in zaradi tega po poročanju švedskih medijev že končal to sezono.

Västera je odigrala le dve tekmi. Z 2:3 je izgubila v Solni, nato je s 4:0 odpravila Björklöven. Jan Urbas je v 26. minuti v power playu podal za vodstvo z 2:0.

GRAHUT BREZPOSELN
V tretji švedski ligi pa se več ne dokazuje branilec Žiga Grahut, ki je zapustil Västervik, kjer naj bi se ukvarjali s finančnimi težavami, Celjan pa je bil najbolj plačan igralec ekipe. Švedi so namignili, da naj bi se branilec preselil v Italijo.

grahut vszi3
vszi


Kot po tekočem traku pa si tekme sledijo v ligi ECHL, kjer za Ontario igra Gašper Kopitar. Ta na vsaki tekmi ne dobi priložnosti. Ko pa je igral za Ontario je ta v Idahu izgubil s 3:4, Gašper pa je podal za izenačenje na 1:1, enkrat je moral na kazensko klop. V postavi je Ontaria je bil še, ko je ta z 0:1 izgubil v Utahu, nato pa je tega še premagal s 3:2.

Članki iz rubrike