sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

kača-na-policijski-postaji Svet24.si

Kača s policijske postaje Koper

5081484663803_org_27a69d764a0b1739_1648464638000 Necenzurirano

Kaj druži železnice, podjetnika iz Rovt in ...

1696960818-172a6788-1696960549922 Reporter.si

Teorije zarote: bo Anžetu Logarju uspelo prevzeti...

nika vodan af Ekipa24.si

Uau! Bi jih prepoznali? Slovenske junakinje zime ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Sta Olga in Bogdan res še vedno par?

luka doncic pljunil Ekipa24.si

Kaj? Luka Dončić je v neposrednem prenosu med ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 27.02.2015 11:28:03

Oči uprte v rusko prestolnico

Arsen Perić
Redni del večine evropskih klubskih tekmovanj se bliža koncu ali pa se je že končal. V naslednjih tednih bo veliko slovenskih hokejskih navijačev verjetno najbolj pozorno spremljalo drugo najboljše hokejsko tekmovanje na svetu, kjer se boj za Gagarinov pokal začenja prav danes.

V ligi KHL se je redni del zaključil s torkovim zadnjim krogom, v katerem so bili aktivni vsi trije Slovenci. Slovan iz Bratislave se tudi v zadnji tekmi sezone ni najbolje izkazal, na domačem ledu so Slovaki z 2:3 po podaljšku izgubili s finskim Jokeritom.

Po vsej verjetnosti Bratislavčani v prihodnji sezoni v ligi KHL ne bodo več igrali, razlog je finančne narave, že v zadnjem prestopnem roku pa so ekipo Slovaki v določenem delu razprodali, saj že dolgo niso imeli več možnosti za uvrstitev v končnico.

ticar jeglic gw
Grega Wernig

Po 60 tekmah so s 63 točkami tudi zasedli zadnje, 14. mesto zahodne divizije, kar pomeni, da bosta do aprilskih pripravljalnih tekem naše reprezentance Rok Tičar in Žiga Jeglič le trenirala.
Naša oklepnika sta se sicer v svoji prvi sezoni v razširjenem ruskem tekmovanju dobro odrezala. Rok je bil s 30 (11+19) točkami drugi strelec moštva, Žiga pa s 23 (8+15) peti.

mursak radulov vszi
vszi

Obratno, kot se je sezona razpletla za slovaško ekipo, pa je pričakovati, da bo z moskovskim CSKA-jem. S kar 139 točkami in 49 zmagami na 60 tekmah so Jan Muršak in soigralci jasno nakazali, da hočejo sezono zaključiti tako, kot so zaključili redni del. Povsem na vrhu lige. K ekipnemu uspehu je veliko prispeval tudi hitri Štajerec, ki je to sezono na 53 tekmah zbral kar 43 točk (17+26), daleč pred vsemi je bil s kar 71 točkami na 46 tekmah prvi zveznik moštva Aleksandar Radulov.

Rdeča armada bo že nocoj in jutri odigrala prvi srečanji konferenčnega četrtfinala, v katerem se bo borila z enim od letošnjih debitantov v ligi KHL, Sočijem. Veliki favoriti Moskovčani pred moštvom iz olimpijskega mesta to sezono nikoli niso pokleknili.

858-24-tavzelj vszi
vszi

V drugi ruski ligi je prvi dve srečanji v osmini finala že odigral Neftekamsk branilca Andreja Tavžlja, ki je Kurhan v drugo ugnal s 3:1, v prvo pa izgubil z 0:3.

V soboto bo na prvi tekmi četrtfinala v najboljši slovaški ligi zaigral Tomaž Razingar, njegov Trenčin čaka Banska Bystrica.

858-24-tomaz razingar vszi
vszi

Najboljša češka, kjer igrajo Robert Kristan, Robert Sabolič, Blaž Gregorc, Mitja Robar in Luka Vidmar ter druga švedska liga (Jan Urbas, Aleš Kranjc, Žiga Pavlin in Gašper Krošelj) imata na sporedu še nekaj krogov rednega dela, že deset dni pa se v končnici borijo najboljši francoski klubi.

Epinal (Andrej Hočevar, Ken Ograjenšek, Anže Kuralt, Gašpr Sušanj) je v osmini finala že odpravil Strasbourg in se bo v četrtfinalu boril z Rouenom (Mitja Šivic), ki se je tja uvrstil neposredno. Briançon (Jaka Ankerst, Gašper Cerkovnik) je bil boljši od Bresta, zdaj ga v četrtfinalu čaka Angers, Gap (Boštjan Goličič) se je prav tako neposredno uvrstil v četrtfinale, kjer ga čaka Amiens.

Članki iz rubrike