nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

hu
hu
0 02.03.2015 08:22:28

Tri v vrsto

Reuters
Kralji še tretjič zapored ostali praznih rok.

Ko je že kazalo, da so hokejisti Los Angeles Kings prišli v zmagovalni ritem, so se porazi znova začeli vrstiti. Tokrat so prvaki lige NHL izgubili na gostovanju v Kanadi pri Winnipegu z 2:5. To je zdaj že njihov tretji zaporedni neuspeh.

Los Angeles Kings so v preteklih tednih nanizali osem zmag in se znova prebili do mest, ki vodijo v končnico. Po novih neuspehih pa so zdrsnili na deveto mesto na zahodu. S Calgaryjem na osmem mestu imajo isto število točk, za sedmouvrščeno Minnesoto pa zaostajajo tri točke.

Oba zadetka za Los Angeles je dosegel Jeff Carter, prvega za izenačenje na 1:1, drugega pa v zadnji tretjini, ko je bila tekma več ali manj že odločena. "Če sem povsem odkrit, tokrat nismo bili niti blizu zmage. Moramo igrati bolje. Smo v zelo tesnem boju za končnico, vsaka tekma je za nas kot 'playoff'. Moramo dvigniti raven igre. Nismo igrali dovolj dobro in to je dejstvo," je povedal Carter. Anže Kopitar je igral 19 minut, a mu na drugi zaporedni tekmi ni uspelo sprožiti niti enega strela na gol, kar se je zgodilo prvič v sezoni.

Druga najboljša ekipa zahodne konference Anaheim je s 3:1 zmagala v Dallasu, Ryan Getzlaf je prispeval gol in podajo. St. Louis, tretji v zahodnem delu lige, je kljub trem podajam T.J. Oshieja po kazenskih strelih s 5:6 izgubil v Vancouvru proti šesti ekipi zahoda. Odločilni kazenski strel je zadel Christopher Higgins.



Četrta ekipa vzhodne konference Tampa Bay je s 3:4 izgubila na gostovanju pri Floridi, Jaromir Jagr, ki je prispeval gol in podajo za zmagovalce, se je s 717. zadetkom v NHL prebil na peto mesto večne lestvice, izenačen je s Philom Espositom. Jonathan Huberdeau je zbral tri podaje.

Pittsburgh, šesti na vzhodu, je s 5:3 odpravil Columbus, ob četrti zaporedni zmagi pingvinov je Jevgenij Malkin vpisal dva gola in podajo. Washington, sedmi v vzhodni konferenci, pa je s 4:0 ugnal Toronto.

Prvi mož tekme je bil Aleksander Ovečkin, ki je dosegel svoj 40. in 41. zadetek v sezoni ter prispeval podajo. Skupaj s soigralcem Nicklasom Backstromom, ki je prav tako enkrat podal, sta zdaj s po 65 točkami skupaj z Johnom Tavaresom (New York Islanders) in Jakubom Voračkom (Philadelphia) na vrhu lestvice

IZIDI
Winnipeg Jets - Los Angeles Kings 5:2 Anže Kopitar: igral je 19:02 za Los Angeles Pittsburgh Penguins - Columbus Blue Jackets 5:3 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning 4:3 Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 4:0 Dallas Stars - Anaheim Ducks 1:3 Vancouver Canucks - St. Louis Blues 6:5 kazenski streli

Članki iz rubrike