Stanislav Štuhec Svet24.si

Kam je odšel Stanislav Štuhec? Svojci ga ...

Naj blok stoji na Pavšičevi ulici Svet24.si

Foto: Ponovno izbrali najlepši blok v Ljubljani

Damjan Žugelj Necenzurirano

Slovenski Watergate: tožilstvo zahteva preiskavo ...

zala tomasic Reporter.si

Janšev propagandist Tomašič zlorablja Nova24TV ...

rudiger Ekipa24.si

Genialno! Rüdiger vratarju Reala pomagal pred ...

kyle-marisa-roth Odkrito.si

Nenadna smrt znane TikTok vplivnice

elsnik Ekipa24.si

Uh, kakšne besede! Kapetan Olimpije Elšnik po ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 29.06.2015 10:37:57

Anže Kopitar: A bo "fejst" narobe, če rečem, da sem pozabil

M24.si
Ko je naš najboljši hokejist v soboto opoldne na idiličnem blejskem igrišču za golf sprejemal svoje goste, najbrž tudi sam ni pričakoval, da jih bo ob druženju na sončen dan presenetila nevihta. A tudi ta ni pokvarila dogodka, na katerem je Anže Kopitar s prijatelji peto poletje zapored zbiral denar za organizacije in posameznike, za katere meni, da ga najbolj potrebujejo in da jim bo z njim olajšal življenje.

Med poznopopoldansko vožnjo na Gorenjsko smo se tudi mi srečali z močnim deževjem, ki je ob našem prihodu na turistom in ljudem, ki jih šport z malo belo žogico in palicami ne privlači, umaknjeno prizorišče že prenehal. Takrat so povabljenci, bilo jih je 82, s svojimi malimi in tokrat tudi blatnimi avtomobilčki, ki so jih uslužbenci golfskega centra marljivo prali, že prihajali na cilj, kjer jih je po mokri igri golfa čakala še pogostitev in glavni razlog njihovega prihoda – licitacija podarjenih artiklov naših najboljših športnikov. 

957-16-kopitar pececnik
Andrej Križ

Še preden je Kopi sedel k večerji in zabavnemu programu, si je čas vzel tudi za peščico predstavnikov medijev, ki smo izkoristili priložnost, da smo slabe pol ure z našim asom v sproščenem ozračju – "pridite bližje, se bomo kar vsi usedli za eno mizo", se je glasilo Anžetovo vabilo, da se mu s svojimi stoli približamo – poklepetali o takih in drugačnih stvareh. 

Do zdaj je zbral 156.802 evra

– 2015: 39.275
– 2014: 42.950
– 2013: 26.200
– 2012: 25.000
– 2011: 23.377

TEŽKO JE PRITI S CELO "VOJSKO" 
Na petem turnirju AK11 nam tokrat ni predstavil gosta presenečenja, kar smo nekajkrat že doživeli. Dejal je, da je povabil več soigralcev in znanih osebnosti, vendar razume, da jih je v tem terminu zelo težko privabiti, da bi za kakšen dan poleteli čez lužo. "Težko je. Če bi turnir organizirali v Ameriki, bi bilo povsem drugače, fantje bi se usedli na letalo in prišli v nekaj urah, medtem ko potovanje v Evropo s časovno razliko traja 24 ur. Da bi prišli le za dan ali dva, je dokaj nesmiselno. Veliko jih je na počitnicah z družino in težko je priti s celo 'vojsko', jih pa vse bolj prepričujem. Zdaj imam na zalogi dva Slovaka (soigralca iz Slovaške Mariana Gaborika in Andreja Sekero, op. p.), ki lažje prideta," je smeje pojasnil 27-letni Hrušičan: "To delo je malce težje, kot se mogoče zdi, a prizadevamo si za to." 

957-16-hrbet
M24.si

NE MOREM JE PUSTITI SAME 
Kopi se zaveda, da je ravno čas dopustov in porok. Obenem ima zdaj še eno obveznost, ki mu ne dopušča, da bi lahko svojemu gostu namenil svojo večdnevno popolno pozornost. Seveda gre za dojenčico Nežo. "Vsi, ki bi prišli, bi obisk Slovenije radi združili še z obiskom Hrvaške, šli bi v Benetke, na Dunaj in tako dalje. Če nekoga povabim, se čutim dolžnega, da mu delam družbo. Ne morem ga gostiti en dan, potem pa mu prepustiti, da se znajde sam. Moral bi iti z njim naokoli, kar pa je letos malo težje, saj Ines ne bi rad pustil same doma, da bi ji prepustil vse. Že tako je dovolj časa sama doma in verjetno bo še večkrat sama doma," je o še enem razlogu, zakaj na soigralce ne izvaja hujšega pritiska, spregovoril Kopi. 

957-16-ines kopitar
M24.si

PRVIČ SAMA DOMA 
Prejšnjo nedeljo je bil Anže gost dobrodelnega dogodka v Biljah, ki je bil na prvi vtis povsem drugačen od njegovega. Tam je naš najboljši hokejist igral nogomet, zbralo se je štiri tisoč ljudi, medtem ko je na Bledu na golfu družba bolj intimna, dogajanje bolj mirno. "Tu je vse bolj razporejeno, golf igraš s štirimi soigralci, bolj se lahko posvetiš gostom. V Biljah je bilo super, zbrali smo nekaj denarja, priznam pa, da ne vem, koliko, saj sem na koncu moral hitro oditi, ker sva z Ines Nežo prvič samo pustila doma," je pojasnil naš Kralj. 

Kaj vse so licitirali

Zbrani gostje so lahko kupili dres slovenske reprezentance Anžeta Kopitarja, njegove palice in rokavice, s katerimi je igral na SP v Ostravi, igro golfa z Anžetom, tekmovalni dres Tine Maze, dres in žogo s podpisom Gorana Dragića, rumeno majico za zmago v skupnem seštevku svetovnega pokala v poletih Petra Prevca, podpisan dres lige prvakov Marcosa Tavaresa, dres slovenske nogometne reprezentance, golf zastavico sponzorjev s podpisom Anžeta Kopitarja, žensko torbico Kartell Grace Kelly in stol blagovne znamke Kartell.

Anže zdaj že nekaj časa trenira, tokrat povsem sam, saj se brat Gašper iz Amerike še ni vrnil. Pravi, da sistema treningov ne bo korenito spreminjal, nekaj je dodal, nekaj vzel stran, a na splošno: "Ne bomo odkrivali tople vode." 

Tu je že od sredine aprila in centralnega napadalca od odhoda v sončno Kalifornijo, za katero pravi, da je še ne pogreša, ločita še več kot dva meseca. "Ne toliko, da bi zdaj odšel tja. V L. A. se zelo dobro počutim, tega nikoli nisem skrival, mesto je fino, vreme super, vse imam pri roki, a da bi na vsak način želel nazaj, ne. Ko bo čas, da se vrnem, pa tudi ne bo tako težko, kot je bilo recimo pred sedmimi leti," je priznal. 

957-16-kopitar palice
M24.si

ZDAJ TO OBŽALUJEM 
Pretekli vikend je na Floridi potekal nabor lige NHL, ki je številnim mladeničem – enim bolj, drugim manj – polepšal življenje, tako kot ga je Anžetu pred desetimi leti. Tridesetega julija leta 2005 (nabor je bil zamaknjen zaradi lockouta) so Kopitarjevo ime poklicali kot 11. po vrsti, a Slovenca tam ni bilo. "Nabor je takrat potekal v nekem hotelu v Ottawi. Takrat sem bil na Švedskem, nisem potoval v Kanado, ker se nam je sezona že začela, nisem hotel iti tja za en dan in si s tem na glavo obrniti bioritem. Zdaj to obžalujem, ker bi bilo verjetno res dobro biti tam, čeprav je bil nabor le v hotelu. To je posebno doživetje, ampak takrat sem se odločil, kot sem se. Vem, kako je zanimivo za mlade igralce, vznemirljivo, v želodcu je prisotnih veliko treme in metuljčkov," se je spomnil. 

957-16-kopitar strel
M24.si

VSEKAKOR SI JE ZASLUŽIL 
Tudi v nadaljevanju smo se zadržali pri nedavnem dogajanju v ZDA oziroma pri nagradah, ki so jih v svetovni prestolnici igralništva podelili najboljšim posameznikom pretekle sezone. Anže je bil nominiran v dveh kategorijah, a je ostal praznih rok. Vprašali smo ga, ali so šle po njegovem mnenju nagrade v prave roke in za koga je glasoval. "A bo 'fejst' narobe, če rečem, da sem pozabil, za koga sem glasoval?," nas je sprva vprašal s kislim nasmeškom, ki se je prelevil v smeh. Po nekaj sekundah razmisleka je vendarle dodal. "Mislim, da sem glasoval za Sidneyja Crosbyja, a moram dodati, da si je Carey Price vsekakor zaslužil priznanje," je zatrdil. 

957-16-matjaz kopitar
M24.si

NEKAKO BI MORAL ITI, A … 
Lani je zaradi dolge sezone, po koncu katere je še drugič v karieri osvojil Stanleyjev pokal, v ZDA ostal toliko časa, da je tudi sam odšel na prireditev v Las Vegas. "Tudi letos bi sicer nekako moral iti oziroma je zaželeno, da bi bil prisoten v Las Vegasu, a sem se izgovoril na časovno razliko in na to, da že treniram, ker se mi zdi nesmiselno leteti tja za tri dni in hiteti nazaj, da bi pravočasno prišel na golf turnir. Časovno je bilo vse skupaj malo nerodno, ampak nagrade ni bilo, zato me najbrž niso kaj dosti pogrešali," se je široko nasmehnil Kopitar, ki bo v prihodnje malo bolj na trnih, saj bo čez nekaj dni prišel čas, da se začnejo pogovori o podaljšanju njegove pogodbe. O tej temi nam ni imel ponuditi nič novega. "Najprej morajo pasti določene domine, potem pa bomo videli, kdaj bom prišel na vrsto. Navsezadnje imam še nekaj časa, pravzaprav vso sezono, vsekakor pa bi bilo idealno, da bi se to uredilo že pred njenim začetkom." 

957-16-rokavici
M24.si

VELIKO TE NAUČIJO 
Kot vsako poletje Anže oddiha v taki meri, kot smo ga navajeni navadni smrtniki, ne bo deležen, a tudi z malim se bo zadovoljil. Tako kot lani bo odšel na jadranje. "Lani je trajalo pet dni, letos bo šest, morda bo naslednje leto ves teden," je kljub klavrnim počitniškim številkam precej navdušeno razložil Kopi. 

Sami znani obrazi

Anžetovemu vabilu na letošnji golf turnir so se odzvali tako aktivni kot upokojeni športniki, kot so Jure Košir, Dejan Košir, Tomaž Razingar, Marcel Rodman, Boštjan Goličič, Michael Raffl, Andreas Kristler, Bojan Križaj, Tomaž Vnuk, Primož Ulaga in Peter Prevc

V prvem tednu avgusta našega odličnega hokejista čaka nova dogodivščina, na Jesenicah bo prvič organiziral svoj kamp za otroke. Pravi, da je program dober, da "pije vodo", in verjame, da bodo malčki zadovoljni. V kolikšni meri pa bo tudi sam aktiven na kampu? "Kar se bo le dalo, računam, da večino popoldnevov in nekaj večerov, ko se bomo družili, si skupaj ogledali kakšno tekmo, da bom odgovarjal na kakšna vprašanja, če jih bodo imeli. Tudi na led bom šel z njimi, seveda," je dejal AK11, ki se dela z otroki, ki je lahko zelo specifično, ne boji. "Gotovo je drugače, da. Kampe smo v preteklosti že organizirali, šlo je za in-line hokej, a je bilo vseeno zelo zanimivo. Veliko novih stvari se naučiš tudi od otrok, na kupu je veliko različnih karakterjev, res gre za izkušnjo, ki je zame zelo dobrodošla," je že zdaj močno motiviran Anže. 

Članki iz rubrike