najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

bencin Svet24.si

Če vlada ne bo posegla s trošarinami, bo bencin ...

bali Necenzurirano

Od Balija do Colorada in Angole: poslanski turizem...

zoran jankovic PL Reporter.si

Omrežje velike mestne družine: To so pripadniki ...

sesko 24 pm Ekipa24.si

Šeško znova tresel in to kako!! Poglejte ta ...

Gorski zdravnik Revija Stop

»Dr. Gruberja so Slovenci vzeli za svojega«

doncic slacilnica Ekipa24.si

Takšnega Dončića še niste videli! Prizori iz ...

bk
bk
0 07.09.2015 09:43:55

Tudi za Saboliča še ni konec

Profimedia
Sinoči se je po šestih tekmovalnih dneh končala prva faza v hokejski ligi prvakov.

Z le točko in brez zmage na štirih tekmah v predtekmovanju so se od lige CHL za to leto poslovili hokejisti Pardubic. Čehi so v soboto za konec s 3:5 izgubili v gosteh pri švicarskem Davosu, kjer je bil Robert Kristan v vlogi drugega čuvaja mreže, Blaž Gregorc pa se je v statistične podatke vpisal s kar štirimi streli na gol.

Kljub porazu so si mesto med najboljšimi 32 moštvi že pred svojo zadnjo tekmo zagotovili hokejisti Salzburga, ki so v soboto v Mozartovem mestu s finskim HV71 iz Jönköpinga izgubili z 1:3. Pred Luko Gračnerjem je tokrat prednost v mreži rdečih bikov dobil Fabian Wainhandl.

Enako so si nadaljevanje v tej ligi pred zadnjim obračunom zagotovili na Dunaju, čeprav je Vienna branilca Klemna Pretnarja z 0:4 izgubila proti Kärpätu iz Ouluja. Klemen je tokrat ob koncu tekme naredil prekršek za kazenski strel, ki so ga Finci tudi izkoristili.

Do zelo pomembnih treh točk pa so v soboto prišli hokejisti praške Sparte z Robertom Saboličem na čelu. Pražani so na domačem ledu s 5:2 premagali švicarsko moštvo Geneve-Servette, ki je tako sklenilo sezono v ligi CHL. Naš reprezentant se je tudi vpisal med strelce, v 58. minuti pa je plošček poslal v nebranjen švicarski gol.



Po štirih srečanjih v predtekmovanju pa se je pot v ligi prvakov končala za francoski Grenoble, ki ga kot glavni trener vodi Edo Terglav. Ta je postal sploh prvi slovenski strateg, ki se lahko pohvali z izkušnjami vodenja ekipe na tej ravni. Grenoble je bil sicer na prvih treh tekmah vedno neuspešen, dvakrat ga je premagal češki Litvinov, enkrat pa finski Espoo, ki pa je pred Grenoblom zadnji konec tedna vseeno pokleknil in varovanci Eda Terglava so igranje v ligi prvakov pred domačini navijači tako sklenili z zmago z 2:1.

Zadnjo tekmo v predtekmovanju nasploh je v nedeljo odigral še Gap Boštjana Goličiča, ki se je od lige prvakov poslovil, a poslovil se je uspešno, z zmago s 3:1 nad Berlinom, ki je bila sicer za francoske prvake prva v tem tekmovanju. Slovenski reprezentant je v statistiko vpisal dve podaji, v 10. in 13. minuti, ko je Gap ob številčni prednosti zadel za vodstvi z 1:0 in 2:0. 

Od ekip iz lige EBEL so se na naslednjo stopnjo tekmovanja prebili hokejisti Vienne in Salzburga, medtem ko sta Linz in celovški KAC že izpadla.

Za ekipe, ki so se uvrstile v šestnajstino finala, bodo prve tekme na sporedu 22. septembra, povratne pa nato 6. oktobra. Žreb, ki bo odločil nasprotnike, bo potekal v torek v Helsinkih.

Članki iz rubrike