profimedia-0840008601 Svet24.si

Polovica slovenskih zalog žlahtne kovine je v ...

slovenska policija Svet24.si

Gruzijec peš bežal pred policisti

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Sum konflikta interesov na ministrstvu: nov zakon ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

popovic Ekipa24.si

Velika drama kapetana Celja: Po tekmi z Domžalami...

Nika Zorjan Revija Stop

Nika Zorjan: To je himna za vse, ki si drznejo ...

luka doncic Ekipa24.si

Luka Dončić je postal del izbrancev in podpisal ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 15.01.2016 09:52:47

Kopitar: Sem s čim to pokazal?

Kaj vse se lahko spremeni v le dneh, celo v nekaj urah! Če so v Los Angelesu glede podaljšanja pogodbe našemu asu molčali in se izogibali konkretnim odgovorom, zdaj to ni več možno, kot kaže bo Anže Kopitar verjetno danes sklenil 80 milijonov vredno pogodbo.

V teh dneh bo Anže Kopitar postal tretji najbolje plačani igralec v ligi NHL. Preveč je bilo informacij v zadnjih 48 urah, ki so zaokrožile po spletu, da bi jih v lalalandu lahko še naprej ignorirali. V le nekaj urah naj bi v sredo vodstvo kluba in Anžetov agent storila nekaj velikih korakov h končnemu cilju, ki naj bi Kopiju v osmih sezonah na leto prinesel deset milijonov dolarjev zaslužka.

anze kopitar 3
Grega Wernig

Tudi naš as, ki je o tej temi pred dnevi slovenskim medijem podal diplomatske odgovore, je vendarle klonil pred vsemi pritiski in spregovoril o vsem "cirkusu". "Stvari se premikajo. Ne vem, kako daleč je ciljna črta, a stvari se premikajo," je dejal Anže, ki pravi, da od svojega agenta Pata Brissona vseskozi dobiva informacije, tako da je na tekočem: "Vseskozi govoriva. Gre za stvar, ko me mora obveščati, kaj se dogaja pri njem, tako kot jaz obveščam njega, kaj se dogaja pri meni, kaj mislim, kaj čutim, kaj hočem. Vseskozi sva na isti strani, edino tako gre lahko pri pogajanjih."

kopitar gol vszi
vszi

VELIK MOTEČ ELEMENT
Glede na to, kako so stvari potekale nazadnje, ko je podpisal pogodbo (leta 2008, sedemletno in vredno 47,6 milijona dolarjev), še zdaleč ni pričakoval, da bo tokrat tako zelo pestro. "Prvič, izkušnja res ni bila taka. Tokrat je, kot je. Gre za velik moteč element. Ne vem, ali sem s čim to pokazal. Mislim, da vseeno v večjem delu vse ni vplivalo na moj start v sezono. A prav tako se nisem mogel temu izogniti, tema je vseskozi prisotna. Vsi so me vseskozi spraševali o tem in lahko sem se še tako trudil, da bi to pozabil, da bi to dal na stran, vseskozi sem nekje imel konstanten opomnik. Res ni fino, a ko sem čez čas dojel, da mi bo ukvarjanje s tem prineslo več gorja kot dobrega, sem to dobesedno pospravil in se namensko odločil, da o tem ne bom razmišljal," je Kopi opisal svoj boj in dodal, da, čeprav se komu zdi naivno, ni nikoli dvomil o tem, da se s Kralji ne bi uspeli dogovoriti.

Galerija

Članki iz rubrike