franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Poleg britanskega škandala, Rebel razkriva tudi druga sporna povabila, vključno z 2-milijonsko ponud Odkrito.si

Kraljeva družina - Orgije in droga na zasebnih ...

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

bk
bk
0 17.11.2014 17:37:04

HZS: nesklepčni na izredni skupčini

Grega Wernig
HZS je danes v dvorani Tivoli svoje člane zbrala na 35. izredni skupščini krovne organizacije.

Ker je šlo za izredno skupščino, je bilo načrtovano, da se na tej razglablja le o eni sami zadevi. Na dnevnem redu so imeli člani skupščine le razpravo o finančnem načrtu za leto 2015, ki pa ni dobil potrdila.

Od 27 delegatov namreč na izredni skupščini ni bilo polovice članov, to je 14, prišlo jih je 12, zato je predsednik HZS Matjaž Rakovec ugotovil, da niso sklepčni in da bodo tako morali o finančnem načrtu za leto 2015 razpravljati na dopisni seji.

Vseeno pa je Rakovec pred delegati predstavil glavne točke finančnega načrta, ki pravi, da bo imela naslednje leto HZS za 240.000 evrov več sredstev kot letos, kar bo prispevala Mednarodna zveza IIHF za izvedbo SP do 18 let v Sloveniji.



Rakovec je dodal, da so v primerjavi z načrtovanim sanacijskim načrtom za 120.000 evrov v plusu in da držijo cilja, da so dohodki večji od odhodkov. Sprejetje finančnega načrta je nujno, da se HZS prijavi na različne razpise v državi.

"Izredno skupščino smo izvedli, ker je finančni načrt zelo pomemben in nismo želeli tega mešati z drugimi stvarmi. Na redni skupščini smo obravnavali program dela, vse službe so naredile svoje delo," pa je dejal Rakovec, ko mu je predstavnik Slavije Junior očital, da delegati nimajo dovolj vloge, ko se načrtuje, kako se bo finančno speljala naslednja sezona oziroma, da bi se moralo izogniti, da bi se o takih pomembnih stvareh odločalo na dopisnih sejah.
A tako bo le, če se bodo člani HZS udeleževali skupščin, kar pa je večini več kot očitno odveč.

Članki iz rubrike