pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

tina gaber robert golob krizarjenje ickoti Reporter.si

Golob ni imel časa razmišljati o naši ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Vedran Mlikota Njena.si

Botri: Ste videli, kaj se je zgodilo z Vinkom ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

hu
hu
0 15.04.2015 23:00:26

Brus: Ta trenutek je nekaj najlepšega

Arsen Perić
Jeseniški hokejisti se po današnji zmagi nad Telemachom Olimpijo zasluženo veselijo svojega desetega naslova državnih prvakov.

Sij Acroni Jesenice so na današnji četrti tekmi finala državnega prvenstva premagale večne tekmece iz Ljubljane in osvojile svoj deseti naslov. Naslova se je razveselil tudi kapetan jeseniškega moštva Miha Brus, ki je dejal: "V napadu je treba izkoristiti, kar se da, in mislim, da smo zasluženo pripeljali sezono do naslova prvaka. Ta naslov je samo pika na i celotni sezoni. Mislim, da sta ekipa in vodstvo dobro delala celo sezono. Narejena je bila stopnička, drugo leto pa gremo še naprej. Celo kariero sem že na Jesenicah in ta trenutek je nekaj najlepšega. Sploh se me še ni dotaknilo ..."

Njegov soigralec Sašo Rajsar je pohvalil tudi navijače, brez katerih bi bila pot do naslova vsekakor težja. "Občutki so fenomenalni, tribune so polne. Na zadnji tekmi smo jih razočarali, a smo šli zdaj v tekmo popolnoma neobremenjeni, samo s prednostjo ene zmage. Seveda pa pripomore, če cela dvorana navija zate. Tudi če si utrujen, sploh ne veš, da si utrujen, drsaš že zaradi navijačev ... Izkoristili smo svoje priložnosti, to pa je to pri hokeju."

KOBLAR: MOGOČE NAS JE ZDAJ STALO TISTO, KO NISMO TRENIRALI
Povsem drugačno razpoloženje je bilo v vrstah Telemacha Olimpije. Zmaj Jure Sotlar je izpostavil zapravljene priložnosti in pomanjkanje zbranosti. "Mi smo prišli do 1:1 ob koncu druge tretjine, imeli smo še 'power-play', na žalost nismo zadeli. Oni so nekoliko po sreči zadeli, mi potem ne več. V športu si je treba srečo zaslužiti, mi je danes očitno nismo imeli. Res je, da smo samo na eni tekmi dosegli tri gole in takrat zmagali, danes smo zadeli samo enkrat in enostavno smo bili premalo zbrani."

olimpija ap
Arsen Perić
Gregor Koblar ni bežal od dejstva, da je bila vloga favorita na strani Olimpije in v isti sapi dodal, kaj bi lahko botrovalo neuspehu: "Razočarani smo, mi igramo v ligi EBEL, oni v INL. Pričakovalo se je, da bomo zmagali, ampak nismo. Mogoče nas je zdaj stalo tisto, ko nismo trenirali, mogoče fizična priprava. Mogoče pa so tudi oni igrali bolj kot ekipa. Vzdušje pa je bilo fenomenalno in kaj takšnega bi se moralo dogajati vsak dan, ne samo nekajkrat na leto."

Članki iz rubrike