franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

Barbara Kavčič
Barbara Kavčič
0 29.09.2015 13:09:21

Da bo v Celju spet težko dobiti vstopnico

Arsen Perić
Celjski hokejski klub je pred dobrima dvema sezonama po daljšem času malo močneje udaril po svoji mizi.

Takrat je minilo kar 13 let, odkar je lahko mesto ob Savinji nazadnje spremljalo svojo, domačo člansko ekipo, zadnji dve sezoni pa se hokej v Celju počasi prebuja.

Vsekakor hokejisti v tretjem največjem slovenskem mestu nikoli ne bodo vodilni športni kolektiv, tudi drugi ne, rokomet in nogomet imata navsezadnje toliko večjo tradicijo, tu sta še ženska košarka in atletika, hokej pa lahko zaradi skoraj 15-letnega izginotja s celjskega športnega radarja za najmočnejšimi športnimi panogami v mestu trenutno le še caplja.

A za prihodnost ima vodstvo kluba, ki bo čez dve leti praznoval 70. obletnico delovanja, na čelu s predsednikom Sandijem Sendelbachom drugačne želje, predvsem da se celjski hokejski klub vrne na raven, kjer je bil nazadnje sredi devetdesetih let, ko so bili hokejisti iz knežjega mesta konkurenčni oziroma celo boljši od obeh najbolj trofejnih slovenskih klubov.

sendelbach terce ap
Arsen Perić

Ob teh ciljih bo Celjanom v prihodnje pomagalo eno najbolj prepoznavnih in velikih celjskih ter tudi slovenskih podjetij Elektro Celje Energija, ki bo hokejistom stalo ob strani kot glavni pokrovitelj vsaj eno sezono, do zdaj je bil ECE eden od mnogih manjših sponzorjev, ki podpirajo celjske oklepnike.
"Kot domače podjetje se nam zdi zelo pomembno, da vlagamo predvsem v mlade in šport. Nismo samo okolju prijazno podjetje, ampak hočemo biti tudi družbeno odgovorno podjetje. Podporniki HK Celje smo že, odkar ima klub člansko moštvo, in želimo stati ob klubu, ki iz leta v leto napreduje, ima več članov in dosega boljše rezultate. Zdi se nam pomembno, da podpremo klub, ki ima vizijo, ki je vpet v lokalno okolje, kjer smo tudi mi. ECE ne bo samo glavni sponzor, temveč bomo aktivni partner pri vseh njihovih nadaljnjih korakih," je ob podpisu pogodbe dejal direktor Elektro Celje Energija Mitja Terče in še dodal, da zaradi pogodbe na klub ne bo rezultatskih pritiskov: "V tej sezoni pričakujemo napredek, ne pa čudeža."
Vodstvo kluba je seveda zadovoljno z novim partnerjem, generalno sponzorstvo ECE jim prinaša veliko podporo, ne samo finančno, temveč tudi promocijsko, je med drugim omenil Sendelbach.

rojsek sendelbach terce ap
Arsen Perić

NISO SI ZNALI NITI PREDSTAVLJATI
Svoje videnje prihodnosti je predstavilo tudi prvo ime in sinonim za celjski hokej, trener Rok Rojšek. Nekdanji napadalec je bil na začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja prvi otrok celjske hokejske šole, ki se je prebil vse do članske reprezentance, kar je prav tako ena od stvari, za katero si bodo prizadevali v knežjem mestu. "Naš cilj in naše možnosti so vztrajanje pri domačih igralcih, ki prihajajo iz tega okolja. Trenutno smo nekje na polovici našega petletnega načrta s članskim moštvom in prihod ECE v naš klub je le še večja spodbuda za nas, ki delamo z otroki in s člansko ekipo, da naredimo še korak naprej, da vemo, da smo na pravi poti, kajti pred dvema letoma si nismo znali predstavljati, da bi se lahko podjetje, kot je ECE, pridružilo nam, hokejistom. Trudili se bomo, da bomo vsako sezono naredili nov korak, in upam, da se bo Celje v nekaj letih vrnilo na hokejski zemljevid, kot je bilo pred 20 leti," je dejal Rojšek.

V LIGI EBEL ČEZ 20 LET
Koliko denarja bo ECE namenilo celjskim hokejistom, ostaja poslovna skrivnost, Terče je izdal le, da bo klub prejemal redne mesečne obroke, predvsem pa si želi, da bi celjski hokejisti, predvsem članska ekipa, ki tudi letos igra v ligi INL, imeli veliko več gledalcev, kot jih imajo trenutno. Povprečje, so pojasnili govorniki, znaša okoli 150 prodanih vstopnic za posamezno srečanje. Dvorana sicer sprejme 700 gledalcev. "To se nam zdi bistveno premalo. Spomnim se dobrih starih časov, ko je bila dvorana nabita, ko je bilo za ključne tekme precej težko dobiti vstopnico, in tudi tukaj želimo pomagati. Ne samo s finančno pomočjo, temveč da najdemo model, da vrnemo gledalce na tribune ledene dvorane, pomagati hočemo tudi pri popularnosti hokeja," je še pojasnil Terče.

rojsek sendelbach terce ap
Arsen Perić

Ko je beseda nanesla na še večje ambicije, v smislu preskoka na še višjo tekmovalno raven, kar v našem prostoru predstavlja liga EBEL, so se naši sogovorniki strinjali, da je to v tem okolju nesmiselno. Denarni vložek bi moral biti skoraj desetkrat večji, trenutno s svojimi igralci še zdaleč ne bi mogli sestaviti konkurenčnega moštva za raven lige EBEL, primerna ni niti infrastruktura in tako dalje. "Raje bi igrali močnejše državno prvenstvo," je dejal Sendelbach in nato še z nasmeškom zaključil: "V ligi EBEL bomo igrali čez 20 let in v novi dvorani."

Značke: hokej-na-ledu, celje

Članki iz rubrike