stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

parfumi Ekipa24.si

Kamera ujela znanega in uglednega slovenskega ...

STA
STA
0 08.07.2016 08:18:14

Razingar: Bojim se, da bi me zagrabilo in bi postal trener

Nikola Miljković
V soboto, 16. julija, bo Tomaž Razingar še zadnjič oblekel dres s številko devet. Eden najbolj prepoznavnih hokejistov v Sloveniji sicer že nekaj časa ne igra več aktivno, uradno pa bo hokejsko pot sklenil na dobrodelni tekmi na Bledu.

Na ta dan bo v blejski ledeni dvorani in pred njo precej živahno. Razingar in njegova ekipa pripravljajo zanimiv program, z uvodno tekmo novinarjev ter spremljevalnim programom, tudi večernim koncertom pred dvorano, vse skupaj pa bo imelo tudi močan dobrodelen pridih.

"Vesel sem, da bomo v soboto zbrani tisti, s katerimi sem dolgo delil garderobo. To je dobrodelno naravnan dogodek, sredstva bomo namenili bolnišnici Jesenice. Ob poškodbah, ki jih je športnik žal deležen, so bili oni velikokrat tisti, ki so se srečali z menoj. Tudi moji hčerki sta se rodili tam in ko sem zvedel, da zbirajo sredstva, je bila odločitev zelo enostavna. Tudi dresi bodo šli na dražbo, izklicna cena je 20 evrov," je o tej plati zadnje tekme na predstavitvi na Bledu dejal Raza. Za dober namen bodo z nakupom vstopnice za devet evrov sicer prispevali tudi vsi obiskovalci tekme.

"Trikrat na teden sem igral, za veteranski ekipi Jesenic in Bleda. Bilo pa je obdobje 14 dni, ko je bilo težko. Športniki pravijo, da ni lahko preklopiti, ko ne igraš več. Sredi januarja je prišla velika kriza in pomanjkanje hokeja. Ukvarjam se z gostinstvom, dela mi ne zmanjka, takrat je bilo res težko," je o tem, koliko je bil na ledu v zadnjih mesecih in o tem, ali pogreša hokej, dejal Razingar.

Delno je energijo usmeril tudi k mladim. V hokejski akademiji, ki jo vodi z največjim zvezdnikom slovenskega hokeja Anžetom Kopitarjem, je zelo živahno, oba glavna akterja pa si prizadevata, da sta tudi sama čim več z mladimi igralci.


"Časa je zelo malo, a je zelo prijetno. Stvari na akademiji potekajo odlično, imamo 16 trenerjev in animatorje. Skrbimo za 80 otrok in strokovno je izredno podkovana. Pridružil se nam je finski trener, ljudje opravljajo svoje delo resnično dobro. Ko zdaj opazujem, kako delajo, si želim, da bi se to dogajalo tudi v slovenskih klubih. Dela je kar nekaj, sam sem na ledu zjutraj, zvečer, popoldne pride tudi Anže. Otrokom ponujava cel paket," pravi Razingar o hokejskem dogajanju na Bledu v teh dneh.

"Včeraj smo imeli druženje in vprašanj kar ni zmanjkalo. Fante je zanimalo vse. Hokej sem zadnjih sedem, osem let doživljal na isti način kot oni. Z največjim veseljem, in ko sem reševal svoje druge stvari, je bila ledena ploskev sprostitev. Hokej je zanje zabava, sprostitev, na ledu jih lahko le občuduješ. Po eni strani me je strah, da me bo zagrabilo, da bi postal trener," je v smehu dejal Razingar.

Na seznamu igralcev bele in rdeče ekipe, ki se bosta pomerili v glavni tekmi večera, so številni njegovi soigralci iz reprezentance in kluba. Odločitev o tem, kdo bo igral, je bila težka, pravi Raza, lahko pa bi seveda bilo na ledu še precej več tistih, ki so vplivali na njegovo kariero.

"Težko se je bilo odločiti, a nekateri so tudi že v KHL. Na koncu se moraš odločiti, a hokej je skupinski šport. Brez soigralcev tudi mene ne bi bilo zraven, oni so me izoblikovali," pravi Razingar.

In želja za soboto? "Lepo bi bilo zmagati, ha ha ha ... ne, želim si, da bi zbrali čim več denarja, da bomo pomagali bolnišnici Jesenice. Če bo polna dvorana, bo super, vsi tisti, ki bomo tukaj, pa se bomo na malo bolj sproščen način pozabavali," je želje za zadnjo tekmo strnil Razingar.

Značke: razingar, hokej, slovenija

Članki iz rubrike