stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1701200126-dsc6052-01-1701200060836 Necenzurirano

Konflikt interesov? Nov zakon po željah glavnega ...

peter gregorcic sr Reporter.si

Peter Gregorčič igra Janševo igro: glavni cilj ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 17.10.2016 15:30:22

Znani vsi možni tekmeci Velenjčanov v pokalu EHF

fb
Rokometaši velenjskega Gorenja se pripravljajo na torkovo tekmo 7. kroga lige Seha, ko bo v Rdeči dvorani gostoval makedonski Metalurg, obenem pa so konec tedna pogledovali proti kvalifikacijam za nastop v pokalu EHF. Končal se je 2. krog, po katerem so znana imena 16 ekip, s katerimi se Velenjčani lahko srečajo v naslednjem krogu.

To bo obenem zadnja stopnička pred skupinskim delom tekmovanja pokala EHF. Neposredna uvrstitev v 3. krog kvalifikacij je bila za slovenske prvake manjša tolažba po neuspelem poskusu preboja v ligo prvakov. V novih kvalifikacijah bodo Velenjčani nosilci para. Poleg njih bodo v žreb, ki bo na sporedu v torek, v enaki vlogi vstopili še Riko Ribnica, Frisch Auf Göppingen s slovenskim vratarjem Primožem Proštom, Magdeburgu z Markom Bezjakom, Melsungen (vsi Nemčija), Abanca Ademar Leon, Frainkin Granollers, Helvetia Anaitasuna (vsi Španija), St. Raphael Var Handball (Francija), Midjylland, GOG (oba Danska), Grundfos Tatabanya (Madžarska), Azoty-Pulawy (Poljska), Cocks (Finska), Bregenz Handball (Avstrija) ter Maccabi Tel Aviv (Izrael).

Njihovi možni nasprotniki so Csurgoi (Madžarska), Futebol Clube do Porto S.L., Benfica (oba Portugalska), St. Peterburg, Dinamo Astrahan (oba Rusija), Politehnica Timisoara (Romunija), Zaporožje (Ukrajina), Gornik Zabrze (Poljska), Nexe, Zamet (oba Hrvaška), Kolding Koebenhavn (Danska), Alingsas (Švedska), Maccabi Srugo Rishon Lezion (Izrael), Füchse Berlin (Nemčija), Pfadi Winterthur (Švica) in SKA Minsk (Belorusija).



Prve tekme tekme 3. kroga bodo na sporedu 19. in 20. novembra, povratne pa teden dni pozneje.

"Od vseh možnih tekmecev v 3. krogu kvalifikacij za nastop v pokalu EHF sta zagotovo najbolj neugodni ekipi Kolding Koebenhavna in Füchse Berlina. Z njima se zagotovo ne bi želeli srečati, medtem ko so nam ostali možni nasprotniki po meri. Želeli bi se izogniti tudi kakšnim daljšim, utrujajočim potovanjem, na primer v Rusijo, kjer smo se z Dinamom iz Astrahana pred leti že srečali. Če bi lahko izbiral, bi se verjetno izmed vseh možnih kandidatov odločil za hrvaški Zamet," je pred žrebom dejal trener Gorenja, Borut Plaskan.

Značke: gorenje, ehf, velenje

Članki iz rubrike