pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

poroka-na-prvi-pogled, 3 Njena.si

Poroka na prvi pogled: Kaj je razlog za Olgine ...

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 30.12.2014 10:59:20

Mulalić: Kot bi oglušel

Arsen Perić
Staro leto se za Krko ne končuje ravno najboljše. Dober začetek sezone je nakazoval precej več, kot pa imajo Dolenjci pokazati zdaj. Mirko Mulalić, ki je v Novo mesto prišel letos, ve, zakaj je tako in zato tudi z optimizmom zre v leto 2015.

Dobre igre v dresu Hopsov, posebej v polfinalu državnega prvenstva, v katerem so Polzeljani namučili Krko, so Mulaliću "podelile" vstopnico za prestop v Krko. "Mislim, da sem tiste tekme odigral zelo korektno ter trenerju Džikiću takrat očitno dokazal, da sem sposoben igrati tudi na tej ravni," je povedal Mulalić, ki ni imel posebnih težav s privajanjem na delo Džikića. "Mogoče le na začetku, ko se moraš navaditi na drugačen način, prav tako na intenzivnost. Lahko pa njegov sistem le pohvalim, ne morem najti nič slabega."

Nimamo široke rotacije in na dveh frontah nam preprosto ni uspevalo dobro nastopati. Mladi v tem trenutku niso na ravni, da bi nosili breme starejših, izkušenejših, kar ne pomeni, da nekoč ne bodo, a zdaj enostavno še niso.


Nekaj mesecev je že za njim in s svojimi igrami je in ni zadovoljen. "Nikoli ne moreš biti zadovoljen. Vedno pa predvsem gledam na ekipni rezultat, in ker trenutno nismo najbolj uspešni, nisem zadovoljen. Če pa res gledam le individualno raven, lahko rečem, da imam veliko minutažo, so pa stvari, ki jih lahko in moram popraviti."

Čeprav preskok iz Hopsov v Krko ni bil majhen, je tudi pri slovenskih prvakih hitro dobil zelo pomembno vlogo. "Vsekakor je večja odgovornost. Moram reči, da sem se navadil, mi pa seveda ni fino, ker se tekme izgubljajo in smo igralci, ki nosimo večjo odgovornost, najbolj krivi za to. Upam, da po novem letu začnemo neko novo pozitivno serijo," si želi rojeni Ljubljančan.

Ko omenja navajanje, s tem ne misli težav. "Se pa srečaš z novimi stvarmi, ki ti prej niso znane. V prvi slovenski ligi ni veliko ambicioznih klubov, ni pritiska, na tej ravni pa seveda je. Nihče ni nezamenljiv, težko je priti na to raven, težko se je prebiti iz slovenskih klubov v državnega prvaka, pritiski so večji. Zaenkrat mislim, da mi to ne dela težav," je dovolj samozavesten 26-letni branilec.

SLOVENSKA LIGA NI SLABA
Vse bi bilo popolno, če bi bili boljši tudi rezultati ekipe. V zadnjem času so krkaši v ligi ABA premagali le Olimpijo. Če vprašate navijače, je to sicer dovolj, zanje je to najpomembnejša zmaga. "Vsaka je pomembna, ta ni bila nič bolj ali manj. Želeli smo si prekiniti negativno serijo, to smo skušali narediti tudi že prej, a žal ni šlo. Bila je pomembna zato, da smo negativnemu nizu naredili konec," pravi Mulalić, ki si želi, da bi tako igro, kot so jo krkaši prikazali na dvoboju z Ljubljančani, ponavljali iz kroga v krog.

"Skupek stvari, ki so se dogajale, je kriv za to, da ni bilo tako. Predvsem to, da nismo bili popolni. Nimamo široke rotacije in na dveh frontah nam preprosto ni uspevalo dobro nastopati. Mladi v tem trenutku niso na ravni, da bi nosili breme starejših, izkušenejših, kar ne pomeni, da nekoč ne bodo, a zdaj enostavno še niso. To se je poznalo tako v slovenski ligi kot ligi ABA. Če se nam zgodi, da se poškodujeta Booker in Armstead, se to ogromno pozna v naši igri. Slovenska liga tudi ni slaba, daleč od tega, v njej so kakovostni posamezniki. Vsaka ekipa ima dva ali tri, ki so že igrali na višji ravni, fantje znajo igrati. Če Krka pride v nepopolni postavi, bo tekma vedno zanimiva in je težko zmagati," je razložil Mula, kot ga kličejo soigralci.

Težko je najti pravi "štimung" med igralci, če enkrat so na treningu, drugič spet ne, težko se je uigrati, vse to manjka. Počasi moramo vse dele sestavljanke sestaviti nazaj, najti našo nit in vse bo šlo na bolje.

PROBLEM V IGRALCIH
Poškodbe so zdaj le preteklost in Mulalić verjame, da bo novo leto prineslo tudi drugačno, uspešnejšo Krko. "Zdaj smo na srečo vsi zdravi in upam, da bo tako ostalo. Težko je namreč najti pravi »štimung« med igralci, če enkrat so na treningu, drugič spet ne, težko se je uigrati, vse to manjka. Počasi moramo vse dele sestavljanke sestaviti nazaj, najti našo nit in vse bo šlo na bolje. Stopnjujemo igro in mislim, da smo na pravi poti ter nam bo po novem letu uspelo zadržati to raven, kakršno smo pokazali na tekmi z Olimpijo ali s Partizanom."

Mulalić poudarja predvsem pravi pristop, ne zanika, da vedno ni bil tak, kakršen bi moral biti. "Problem je predvsem v nas igralcih, vse ostalo je v redu. Strokovni štab svoje delo opravlja več kot odlično. Na nekaj tekmah res nismo bili pravi, na trenutke smo izpadli celo smešni. Tekma s Cedevito je tak primer. Čeprav je evroligaš, si kaj takega ne bi smeli dovoliti," je komentiral slabo predstavo v predzadnjem krogu lige ABA.

Krka je v njej trenutno deveta, dve zmagi za četrto Olimpijo. Specialist za mete izza črte 6,75 je prepričan, da lahko posežejo višje. "Pokazali smo, da imamo kvaliteto. Lahko igramo in tudi premagamo vsakega nasprotnika, če smo le konstantni in če nam bo služilo zdravje, da bomo lahko kakovostno trenirali. Potem bomo lahko tudi zmagovali v seriji in prišli višje na lestvici."

PARTIZAN BO PRIPLAVAL NAVZGOR
V vrhu lige ABA Mulalić tudi na koncu rednega dela vidi Crveno zvezdo, Cedevito in Budućnost. "Potem pa je tu kar nekaj ekip. Seveda ne moreš nikoli izključiti Partizana, ker bo, kot vedno, priplaval navzgor, je pa še nekaj izenačenih moštev."

Med njimi sta tudi Krka in Olimpija, ki imata po njegovem mnenju vse možnosti, da se do konca borita za četrto mesto. "Zakaj ne? Obojim se stvari lahko poklopijo, naredimo pozitivno serijo in vse se lahko hitro obrne," optimistično zre naprej Mulalić, ki ga je novomeška publika dobro sprejela. "Mislim, da res kar v redu, čeprav moram reči, da na igrišču povsem izklopim vse okrog sebe. Kot bi oglušel in zatemnil okolico, ne spremljam, kaj se dogaja na tribuni,« je zaključil Mulalić.

Članki iz rubrike