nova zemlja Svet24.si

Tedenski horoskop: Zdi se, da je svet okoli nas na...

najden-predmet Svet24.si

Ste izgubili skiro ali motoristični kovček?

1715284723-172a1604-1715284697347 Necenzurirano

Ker SD ni plačala 400 tisoč evrov, ji rubijo ...

ana-petrič Reporter.si

Slovenka leta odpuščena: vrata ji je pokazala ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Olga: Miha si je dovolil to, česar si ne bi smel ...

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

P.S.
P.S.
0 25.08.2015 09:19:36

Burno v Partizanu: odstop predsednika Danilovića

Pravijo, da kapitan zadnji zapusti potapljajočo se ladjo. Ali po odstopu predsednika Partizana Predraga Danilovića to pomeni, da se črno-belim piše črno?

Včeraj je potekala skupščina Partizana. Za zaprtimi vrati. Ko so se odprla, Saša Danilović ni bil več predsednik kluba. Nepreklicno je odstopil, kar pa se je že prej najavljalo.

"Partizanu ne morem več pomagati na enak način, kot sem to počel zadnjih 15 let. Svoje kredite sem potrošil in ni mi žal. Prevzemam odgovornost za vse, za rezultate in za to, ker nisem uspel pojasniti nekaterih stvari in kontrolirati neke druge. Človeško je, da se umaknem in da na moje mesto pride nekdo, ki bo lahko pomagal Partizanu, saj jaz ne najdem več načina, kako to storiti. Ko sem videl, da ne morem pomagati, bi bilo neumno zgolj sedeti tu zaradi funkcije," je pojasnil razlog odstopa.

V klubu že nekaj časa vre. Denarja ni, Partizan je dolžan pet milijonov evrov, večino banki in igralcem. Slednji so to poletje kot po tekočem traku zapuščali črno-bele, Partizan zaradi finančnega stanja prvič po 20 letih ne bo nastopal v Evropi. Temu se je sam odpovedal. "Upam, da bo moja reakcija pripomogla k temu, da bodo ljudje, ki to lahko storijo, pomagali Partizanu. Nihče ne sme biti nad Partizanom," je še rekel Danilović.

Če so bili včasih kljub težavam enotni znotraj kluba, temu zdaj ni več tako. To je dal vedeti tudi zdaj že nekdanji predsednik, pri katerem je jasno na kaj oziroma koga je mislil, govoreč o tem, da "nisem uspel pojasniti nekaterih stvari in kontrolirati neke druge." Tudi če ne bi povedal, je jasno, da je počilo v odnosu med njim in trenerjem Duškom Vujoševićem.



A Danilović tega niti ni skrival. Odkrito je priznal, da se je njegovo razmišljanje začelo razhajati s tistim znamenitega trenerja črno-belih. "Duška poznam 29 let in ga zelo spoštujem. Bil mi je kot drugi oče. Ne strinjam se z nekaterimi njegovimi stališči, ki jih je razkrival v javnosti. Klub ne sme biti politični subjekt in se ne sme ukvarjati s takimi stvarmi. Je velik strokovnjak in naredil sem napako, ker sem mu dovolil, da se meša v neke stvari, ki so šle čez rob, to je moja odgovornost."

Mislil je na Vujoševićevo "pljuvanje" po vladajočih strukturah, ki bi lahko pomagale, česar se zaveda tudi sam. "Klub je pomemben za državo in ta mora pomagati, a je za to potrebno imeti korekten odnos z njo, mi pa tega nismo imeli." Mislil je na odnose s Crveno zvezdo oziroma pravo medijsko vojno Vujoševića s predsednikom rdeče-belih Nebojšo Čovićem. "Vladali smo 13 let, to je športni klub, ni treba voditi vojne, mi pa smo očitno jo. Ko se izgubi, je treba tekmecu stisniti roko."

Mislil je na ... še nekatere stvari, zaradi katerih je včeraj podal odstop. Nov udarec za Partizana.

Članki iz rubrike