stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

anamarija lampic nico gross af Ekipa24.si

Slovenska zvezdnica z ostro kritiko smučarske ...

masterchef, 10 Njena.si

Teden dni premora za MasterChef Slovenija

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
0 21.09.2015 16:51:57

Jasni cilji Uniona Olimpije

alesfevzer.com
Košarkarje Uniona Olimpije 1. oktobra čaka začetek nove sezone.

Zadnjo bodo v zeleno-belem taboru hitro pozabili. Čeprav je moštvo pomlajeno in precej spremenjeno, je vodstvo kluba pred novo sezono postavilo jasne cilje: dostojno nastopanje v evropskem pokalu, uvrstitev v zgornji del ABA lige in zmaga v domačem prvenstvu.

Zmaji so se predstavili na novinarski konferenci v Pivnici Union v Ljubljani. Vodstvo kluba je predstavilo delovanje v poletnem premoru, ko je po hitrem slovesu od zadnjega boja za državni naslov pošteno zavihalo rokave.

Za nemoteno delovanje bo pomembno predvsem to, da so obdržali pokrovitelje in sklenili še nekaj novih pogodb, med drugim bo glavni sponzor tudi v prihajajoči sezoni Pivovarna Union, ki s klubom sodeluje od leta 1998.

moderndorfer af
alesfevzer.com

UNION OLIMPIJA 2015/16

Zack Wright (1985/191 cm/ZDA/BiH), Luka Rupnik (1993/185 cm), Gregor Hrovat (1994/196 cm), Blaž Mesiček (1997/197 cm), Mitja Nikolić (1991/200 cm), Vasilje Vučetić (1996/207 cm/Srbija), Miha Lapornik (1993/194 cm), Sava Lešić (1988/205 cm/Srbija), Saša Zagorac (1984/206 cm), Blaž Mahkovic (1990/201 cm), Ronalds Zakis (1987/207 cm/Latvija), Vlatko Čančar (1997/203 cm)

Predsednik Jani Möderndorfer je izpostavil težko poletje Uniona Olimpije, ki so ga zaznamovali predvsem boji med Fibo in vodstvom ABA lige. Ta je po predsednikovih besedah zelo pomembna za preživetje kluba. Obenem je tudi okrcal krovno zvezo KZS, ki Unionu Olimpiji po njegovem mnenju ni nudila dovolj podpore v pogajanjih pri vključevanju v omenjeno regionalno tekmovanje.

"Nastopanje v mednarodnih tekmovanjih je za Union Olimpijo ključnega pomena zaradi tradicije, navijačev, pa tudi zaradi sistema financiranja našega društva. Verjamem, da smo v okviru zmožnosti pripravili kakovosten produkt in da je pred nami zanimiva sezona," je dejal predsednik Möderndorfer. "Pričakujemo tisto, kar čakamo že dolgo in verjamem, da bomo to tudi dosegli in postali prvaki," pa je nato strnil še ključna pričakovanja v sezoni 2015/16.

"V središču pozornosti je naša mlada ekipa, od katere zahtevamo kar največ. Priključili smo ji nekaj pomembnih igralcev lastne šole, za tri tujce pa verjamemo, da so prave okrepitve, ki bodo znale in morale ceniti zeleno-beli dres," je dejal direktor Matevž Zupančič.

zupancic af
alesfevzer.com

V klubu pripravljajo tudi nekaj zanimivih akcij, s katerimi želijo v Stožice privabiti še več navijačev. Tako bodo uvedli možnost "kavč trenerja", ko bo lahko nagrajenec spremljal tekmo tik ob igrišču, na vsaki tekmi pa bo izžrebani gledalec lahko metal s sredine igrišča, zadetek mu bo prinesel 5000 evrov.

Strokovno plat nove sezone je ocenil trener Gašper Potočnik. Zadovoljni si s sodelovanjem s škofjeloškim klubom, ki je nekakšna valilnica mladih talentov za ljubljanskega, tamkajšnji trener Aleksander Sekulič pa bo odslej vodja mladinskega pogona v Ljubljani. "V skladu z zmožnostmi smo končali kadrovsko podobo ekipe. Končali smo že prvi del priprav, pred nami pa so še vsaj štiri pripravljalne tekme, kjer bomo nastopili v polni postavi in dobili bolj jasno sliko o naši kakovosti. Cilji pred nami morajo biti realni, a hkrati visoki, saj mora Olimpija vedno stremeti k samemu vrhu. Ne bomo zanemarili razvoja naših mladih igralcev, v katere smo v mladinskih kategorijah vložili ogromno energije," pravi trener Potočnik.

V ekipo se vrača Saša Zagorac, ki bo z 31 leti tudi najstarejši igralec Uniona Olimpije: "Vesel sem, da bom spet oblekel dres Uniona Olimpije, kjer sem svojo kariero tudi začel. Moštvu sem se pridružil takoj po zaključeni reprezentančni akciji. Fantje smo se hitro dobro ujeli in trdo bomo delali, da se čim prej uigramo. Vsak izmed nas bo na tekmah dal vse od sebe, da vrnemo zaupanje publike v največji slovenski košarkarski kolektiv."

Članki iz rubrike