zahi hawass Svet24.si

Resnični Indiana Jones

david cameron, kijev Svet24.si

Britanski zunanji minister z izjavo prestopil ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

hisa tomc LJ-pl007 Reporter.si

To so hiše, ki jih evropski poslanci Zver, Tomc ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 05.10.2015 14:31:27

Nov poskus Olimpije z Igokeo

www.alesfevzer.com
Olimpija ima z gostovanj v ligi ABA zmage že tako nad Crveno zvezdo, Partizanom, Budućnostjo kot tudi nad Cedevito in Cibono, še nikoli do zdaj pa ni uspela zmagati v Laktaših.

Danes bo sledil peti poskus premagati Igokeo na njenem parketu. Ljubljančani so imeli tudi že boljšo ekipo, a so se iz Republike Srbske vračali sklonjenih glav; lahko potem nocoj sploh računajo na uspeh?

Lahko, kajti tudi Igokea je imela v preteklosti boljše ekipe, kot jo ima v tem trenutku. Denarja ni več toliko kot prej in trener Željko Lukajić se mora znajti z mlajšo ekipo, okrepljeno z nekaj izkušenejšimi možmi (Aleksandar Ćapin, Vuk Radivojević, Miloš Komatina). Podobno stanje kot v Ljubljani torej. Na smolo Lukajića in Igokee se je malo pred začetkom sezone poškodoval nosilec igre Marko Čakarević, ki se bo vrnil šele čez pol leta, danes bo manjkal tudi Nemanja Krstić.

Prvaki BiH so še tik pred začetkom lige dodajali igralce, ki torej še niso uigrani z ostalim delom ekipe, pa čeprav skuša Lukajić to nadoknaditi tako, da z varovanci v dvorani prebije po pet, šest ur dnevno. Srbski strateg hvali igro Olimpije v prvem krogu proti MZT-ju: "Odigrali so zelo kakovostno, agresivno, z veliko teka, hitro tranzicijo in veliko pick'n'rolla, polni so izkušenj." Najbrž je v njegovih besedah tudi nekaj "pile naopako", laskanja, ki ni mišljeno čisto resno, in danes gotovo načrtuje prvo zmago svoje ekipe. V petek je izgubila v gosteh pri Cedeviti, a bila v drugem polčasu na zelo spodobni ravni in v nekem trenutku celo zapretila gostiteljem, favoritom za naslov. Ne čudi, da so v taboru Igokee prepričani, da s ponovitvijo take predstave zmaga ne bo vprašljiva.


STAREJŠI MORAJO USMERJATI MLADE 
Ljubljančani imajo seveda svojo računico, čeprav trener Gašper Potočnik ne ve, kako se bo moštvo odzvalo na gostovanju. Premiera v domači dvorani je dobro uspela, čeprav z napakami, toda tuji parket je nekaj drugega in strateg zeleno-belih to dobro ve. "Kakorkoli obrnemo, so gostovanja nekaj drugega kot domače tekme. To bo nekaj povsem novega za nas."

Želi si, da bi njegovi varovanci pokazali takšen obraz, kot so ga v tem trenutku sposobni. "Igokea se je pred začetkom sezone okrepila z nekaj novimi igralci, zato se vidi, da še niso popolnoma uigrani. Razmišljamo predvsem o naši igri in upam, da bomo popravili napake, ki smo jih delali na zadnji tekmi v Stožicah. Želim si, da bi odigrali čvrsto in agresivno obrambo, saj je to edini način, da smo uspešni," pravi Potočnik in dodaja, da bodo morali starejši prevzeti breme in usmerjati ostale na pravi način.

Eden od teh starejših je Saša Zagorac. "V Laktaše potujemo z dobro popotnico, z zmago nad MZT Skopjem. Zavedamo se, da nismo še popolnoma uigrani, in vemo, da napredujemo z vsakim treningom in tekmo. Na gostovanju pri Igokei nas čaka izjemno težka tekma, ampak z dobrim pristopom, obrambo in skokom verjamem, da smo lahko uspešni."

Članki iz rubrike