zdravnik Svet24.si

V Sloveniji kronično primanjkuje družinskih ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

sumi stanovanje xx Necenzurirano

Omejitev AirBnB brez stanovanjske politike je le ...

janez-janša-sds-nov-konferenca Reporter.si

Janšev strel v koleno? Zaradi SLS lahko ostane ...

luka doncic oklahoma dallas pm Ekipa24.si

Noro! Dončić in Dallas sta po tem izjemnem ...

super-par, indira-ekić, matic Njena.si

Indira Ekić potrdila, da bo postala mamica

doncic Ekipa24.si

Nastavite budilke: jasno je, kdaj bo Dallas igral ...

ps
ps
0 13.01.2016 16:12:55

Dušan Hauptman: To mi je malo smešno

Nikola Miljković
Dve imeni sta najbolj izstopali med tistimi, ki jih na večeru legend ni bilo v Stožicah: Peter Vilfan in Dušan Hauptman.

Prvi je že javno pojasnil svoje razloge, zakaj ga v ponedeljek ni bilo ob parketu in v odmoru med polčasoma na njem. Moti ga, da pod stropom dvorane visita zgolj dva dresa, tista Iva Daneua in Marka Milića, verjetno še bolj to, da se je Milićev tam znašel prej, kot njegov, Jelovčev, Hauptmanov ..., zmotilo pa ga je tudi to, da je povabilo na tekmo oziroma dogodek dobil z SMS-sporočilom. V ponedeljek je bilo v Stožicah mogoče slišati tudi to, da bi Vilfana še kako radi povabili še kako drugače, a naj se ne bi odzival na klice in elektronska sporočila ...

Kaj pa Hauptman? Je bil tudi on užaljen, je tudi on prejel le vabilo po telefonu? "Dobil sem vabilo, a sem bil službeno zaseden," nam je včeraj zanikal ta razlog. Morda je posredi kaj drugega, smo vseeno vprašali. "Ne, ne. Edini razlog je služba,« je vztrajal legendarni Dule. Torej nobenih zamer do Olimpije? »Ne, nikakor, čeprav mi je klub že kakšnih 20 let dolžan še kakšno plačo," se je zasmejal Hauptman.



Z zamerami smo bolj merili na število dresov pod stropom stožiške dvorane ... "Najbrž tako razmišljate zaradi besed Petra Vilfana. Moram reči, da mi je to malo smešno. Morda tudi ni prava oseba, da to govori, saj vemo, kaj je bilo v Olimpiji. Preprosto pa je bilo zame prepozno, da bi določene službene stvari prestavil," je nekdanji ostrostrelec še enkrat, tokrat več kot prepričljivo zatrdil, da bi na tekmo prišel, če bi mu to dovoljevale obveznosti.

In nato še izrazil željo. "Upam, da bodo ob 70. obletnici pripravili še kakšno slavnostno akademijo na visoki ravni, primerni Olimpiji, ker je to obletnica, ki se jo res izplača zaznamovati. Vem, da smo ob 50. obletnici rezali torto, takrat sem bil še zraven. Tudi zdaj bi lahko pripravili kaj podobnega," je v smehu zaključil Hauptman.

Članki iz rubrike