pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

poroka-na-prvi-pogled Njena.si

Poroka na prvi pogled: Markove navade ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

sta
sta
0 04.07.2023 17:06:31

Aktualni podprvak je vendarle našel trenerja: Iskali so domačega strokovnjaka, in ga dobili!

Dejan Jakara
www.alesfevzer.com
Košarkarsko moštvo Helios Suns bo dve sezoni igralo pod taktirko Damjana Novakovića. Na klopi bo nasledil Dejana Jakaro, ki je Domžalčane vodil zadnjih pet sezon.

"Damjan Novaković se ni ustrašil stopiti v velike čevlje, ki mu jih je zapustil njegov predhodnik, in se nemudoma odzval. Izjemno težko je bilo poiskati slovenskega strokovnjaka, ki ima potrebne izkušnje za sestavo nove ekipe, kar se nam obeta v Domžalah. Trener Heliosa mora biti multipraktik, saj od njega pričakujemo spopadanje na več frontah in hkrati razvoj domačih mladih igralcev. Ob vsem tem smo želeli v klubu tudi osebo s pozitivno energijo in čutom za kolektiv," je ob tem dejal direktor kluba Matevž Zupančič.

Damjan Novaković se je s košarko prvič srečal v domačem Mostarju, nastopal pa je tudi za Borac iz Banja Luke in Široki Brijeg. Leta 1991 se je preselil v Slovenijo, kjer je igral za Rogaško Donat MG in Zagorje. Večino kariere je nato preživel pri Šentjurju, kjer je tudi začel trenersko pot v sezoni 2005/2006. Velik pečat je pustil v Rogaški, kjer je deloval med letoma 2013 in 2020, lani pa znova vodil ekipo Šentjurja.



V trenerski karieri je svoje ekipe večkrat popeljal do polfinala državnega prvenstva in pokala. Dvakrat pa so ga ustavili šele v finalu državnega prvenstva. Med letoma 2013 in 2015 je bil tudi selektor slovenske mlade reprezentance do 20 let.

"Zavedam se, kako dobre rezultate je klub dosegal v preteklem obdobju, in zelo cenim delo mojega predhodnika. Vem, da me čaka težka in odgovorna naloga, ki pa se je ne bojim," je dejal novi trener druge ekipe v Sloveniji v pretekli sezoni.

Članki iz rubrike