pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

doncic Ekipa24.si

Kakšen odgovor Luke! Je kdo dvomil vanj? Vsem je ...

Tudi Brad Pitt je obupal .. Odkrito.si

Koga briga Barbariga?!

sekulic slovenija af Ekipa24.si

Tole je očitno menjava za Mika Tobeyja! Američan...

STA
STA
0 08.09.2023 15:46:59

Košarkarji Olimpije na ekshibiciji s Panathinaikosom zbirali sredstva za žrtve poplav

alesfevzer.com
Košarkarji Cedevite Olimpije so na pripravljalni tekmi v četrtek v Stožicah premagali grški Panathinaikos z 90:78. Obračun slovenskega in grškega velikana je sicer imel humanitaren značaj, za prizadete v avgustovskih poplavah so zbirali sredstva.

Tekma s šestkratnim prvakom elitne evrolige je imela dobrodelno noto, saj je Cedevita Olimpija v sodelovanju z Verigo dobrih ljudi zbirala sredstva za prizadete v nedavnih poplavah v Sloveniji. Aktualni slovenski državni, pokalni in superpokalni prvaki so celoten znesek prodanih vstopnic namenili prizadetim v nedavnih poplavah.

Iz tega naslova so po podatkih kluba zbrali 10.000 evrov, podatkov o SMS donacijah - Veriga5 in Veriga10 - pa pri ljubljanskem klubu danes še niso imeli.


Cedevita Olimpija uspešno nadaljuje s pripravljalnim obdobjem pred sezono 2023/24. V Stožicah je na svoji četrti pripravljalni tekmi dosegla tretjo zmago, potem ko je s preobratom v drugem polčasu prišla do vodstva, ki ga nato ni več izpustila iz rok.

Tekmo so bolje odprli gostje iz Aten, ki so po prvi četrtini vodili za štiri točke, ob polčasu pa za pet. Zmaji so tok srečanja obrnili v tretji četrtini, po kateri so vodili za dve točki, odločilno, dvomestno prednost pa so si priigrali v uvodnih minutah zadnje četrtine. Ob koncu je četa, ki jo s klopi vodi glavni trener Simone Pianigiani, slavila zmago z rezultatom 90:78.

V domači zasedbi je bil najbolj učinkovit Karlo Matković, ki je svojim 17 točkam dodal še osem skokov. Sledil je Amadou Sow s 15 točkami in sedmimi skoki, medtem ko jih je Rok Radović prispeval 12 točk.

Članki iz rubrike