stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

drama prenova-pl Reporter.si

Namesto države bo služil zasebnik: 2,55 milijona...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
0 08.02.2024 12:32:04

Olimpija dobila okrepitev! Je to napoved lepših časov?! V Ljubljano se vrača ljubljenec navijačev!

Profimedia
Zamenjal bo Karla Matkovića.

Tako kot Zorana Dragića je donedavni trener Olimpije Simone Pianigiani pred sezono odpisal tudi Alena Omića, ki je tako prvi del sezone preživel na Kitajskem in v Franciji. Zdaj se, kot so pri Cedeviti Olimpiji med tem potrdili, vrača v Stožice. “Čeprav se vračam v Cedevito Olimpijo, imam občutek, kot da nikoli nisem resnično odšel. Imam družino, ženo in otroka, ki so z menoj izven igrišča, in imam drugo družino, Zmajevo družino, ki jo predstavlja Cedevita Olimpija. Komaj čakam, da se pridružim soigralcem na treningih in tekmah, in verjamem, da bomo dali vse od sebe, da v slovenskih tekmovanjih in v regionalni ligi dosežemo cilje, zastavljene pred začetkom sezone,” je ob vrnitvi v dres zmajev na klubski spletni strani povedal Alen Omić.

Nekdanji član (med drugimi) Gran Canarie, Anadolu Efesa, Malage, Hapoela Jerusalema, Crvene zvezde, Budućnosti, Olimpie Milana, Joventuta Badalone je nazadnje nosil dres Bourga in dosegal kar 15,6 točke, 10,1 skoka in 2,6 asistenci na tekmo. Bil je najbolj učinkovit igralec francoskega prvenstva.

Za Olimpijo je prvič igral med letoma 2012 in 2015, z zmaji pa je takrat dvakrat osvojil naslov slovenskega superpokalnega in enkrat naslov slovenskega pokalnega prvaka. V dresu Cedevite Olimpije, ki se ji je pridružil novembra 2021, je Omić osvojil dva naslova slovenskega državnega prvaka, dva naslova slovenskega pokalnega prvaka in en naslov slovenskega superpokalnega prvaka. Vlatko Ilievski ga je pripeljal, da svojo bero še oplemeniti. “Po odhodu Karla Matkovića smo pod obema obročema iskali nekoga, ki nam lahko v kratkem času priskoči na pomoč, in ki hkrati pozna okolje. Rešitev smo našli v Alenu, ki nam bo lahko v veliko pomoč, ne le v zaključku sezone v regionalni ligi, temveč tudi v slovenskem pokalnem tekmovanju in v državnem prvenstvu. Alen ima ogromno izkušenj, verjamemo pa, da se bo v dresu Cedevite Olimpije vedno boril za vsako žogo, in na ta način pomagal ekipi do novih uspehov,” je povedal športni direktor Cedevite Olimpije.

Značke: olimpija, omić

Članki iz rubrike