pirc musar bql Svet24.si

Tako je predsednica Pirc Musar zapela na koncertu ...

asfinag Svet24.si

Z avtoceste rešili izgubljeno mamo raco in devet ...

matjaz kovacic bobo Necenzurirano

Ne Ljubljana. Da je Maribor izgubil banko, so ...

koscek erika Reporter.si

Poslovne skrivnosti partnerja Erike Žnidaršič: ...

roglic Ekipa24.si

Zdaj je znano, kje bo Primož Roglič koval formo ...

Princ Harry in Kate Middleton - nekoč prava prijatelja - danes pa .. Odkrito.si

Kate in Harry - Če se bo to zgodilo, se bosta ...

irving-doncic Ekipa24.si

'Moj brat!' Kakšne besede Kyrieja Irvinga o Luki ...

Primož Salmič
Primož Salmič
0 21.11.2014 11:52:34

Najprej za ekipo, nato zase

Arsen Perić
Union Olimpija kljub sredinemu, drugemu letošnjemu v evropskem pokalu in drugemu domačemu, porazu z Bešiktašem ostaja trdno na mestu, ki pelje v drugi del tekmovanja.

Rekordno število gledalcev v tej sezoni po tekmi ni bilo preveč razočarano, navijači so bili bolj razočarani najbrž že pred njo, ko so izvedeli, da so Ljubljančani ostali brez najboljšega moža Mirze Begića, ki se je preselil v Laboral Kutxo.

Razočaranje morda ni prava beseda, prej obžalovanje, da je do odhoda prišlo, čeprav smo ga lahko vse od prvega dne, ko je Begić postal član Olimpije z možnostjo odhoda v vsakem trenutku, pričakovali. A selitev v baskovski klub je bila vseeno izpeljana na hitro in zdelo se je, kot da je to pustilo posledice tudi na igralcih, ki so slabo začeli tekmo ter jo izgubili praktično že v prvi četrtini.

"Že od začetka ni bilo osredotočenosti, nismo bili dovolj agresivni, nismo zaustavljali njihovega meta z razdalje. Ko se enkrat razigrajo, pa jih je težko ustaviti, čeprav v nadaljevanju boljše igraš v obrambi. Potem zadevajo tudi nemogoče mete. Bešiktaš tako igra, to smo vedeli, se na to tudi pripravljali, a nismo bili pravi," je dejal trener Aleš Pipan, ki ne sprejema tega, da je bil Begićev odhod razlog za slabo igro njegovih varovancev: "To bi morala biti še dodatna motivacija, da bi igrali še zanj in dajali več, kot so sposobni. Mirza je bil v teh dveh mesecih maksimalno korekten do vseh nas in Olimpije."



Pipan tudi ne sprejema teze, da je bilo dogajanje na igrišču le pokazatelj razlike v kakovosti zaradi veliko večjega proračuna, ki ga ima na voljo Bešiktaš. "Dokler sem jaz trener, denar ne sme igrati take vloge. Razočaran sem, ker tistega, kar smo se dogovorili o zaustavljanju igralcev, kako je treba paziti, da se ne razigrajo, nismo izvajali na parketu," je dejal ljubljanski strateg.

Ne bi imel nič proti, če bi bila tudi malha Olimpije, iz katere se jemlje denar za igralski kader, vsaj malo globlja: "Gotovo si vsak trener želi, da bi imel kakovostne igralce, take, ki lahko sami dobivajo tekme, ki so res dominantni na svojih položajih. Na žalost smo finančno res zelo omejeni. Še igralce, ki smo jih pripeljali, smo pripeljali z veliko muko, gledali smo ne na vsak evro, ampak že skoraj na vsak cent. V prihodnje se kaj veliko ne more spremeniti. Rad bi, da bi se tisti, ki so poškodovani, čim prej priključili ekipi, da bomo imeli več igralcev v rotaciji, saj teh osem ne bo moglo vzdržati do konca."

Eden izmed teh osmih je tudi Alen Omić, o katerem se vsi sprašujejo, če bo lahko zakrpal luknjo, nastalo z odhodom Begića. "Moral bo," odgovarja Pipan. "Drugega centra nimamo. Najprej se bo moral zbrati, umiriti in v prvi vrsti igrati za ekipo, soigralce, šele na koncu pa zase," je svetoval najvišjemu igralcu zmajev. Prej je bil to Begić, Pipan upa, da je bil to tudi edini letošnji odhod. "Ne vem, kaj se bo še dogajalo. Želim si, da bi bil zadnji in da ne bi bilo več velikih premikov," je zaključil trener zeleno-belih.

Članki iz rubrike