nevihta, strele Svet24.si

Maj prinaša plohe in nevihte. V teh krajih bo ...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

festival svobode gibanje svoboda zbiljsko golob pl Reporter.si

Golobovo napihovanje z dvema mandatoma, v katerih ...

gabriela doncic 24 Ekipa24.si

Uau! Luka Dončić pokazal izjemno darilo, ki ga ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

oblak danilovic Ekipa24.si

Takšnega Oblaka ne poznamo! Njegova izbranka je ...

ku
ku
0 30.09.2015 18:41:10

Čigave so kolajne z Draženovega groba? Vemo in ne vemo ...

Hrvaško je močno ganila gesta neznanca, ki je na grobu legendarnega Dražena Petrovića pustil 16 različnih košarkarskih kolajn. Na medijski poziv se je oglasil mami enega najboljših košarkarjev vseh časov.

V torek je mama, ki redno obiskuje Draženov grob na zagrebškem pokopališču, tja odšla po dveh dneh in bila močno presenečena, ko je našla velik šop odličij. Ker so ležala na dežju in jih je očitno nekdo pustil tam, jih je odnesla v Petrovićev muzej poleg Cibonine dvorane, kjer bodo odslej tudi razstavljene. 

Ob tem pa je prek nekaterih hrvaških medijev na čelu s časnikom 24 sata pozvala neznanega darovalca, naj se ji oglasi, da bi kolajne lahko popisala in umestila v pravilen kontekst. Jasno je bilo le, da gre za razna odličja z mladinskih turnirjev na Hrvaškem in v tujini, kaj več pa ni bilo mogoče razbrati. 

Skrivnostni obiskovalec se medijem sicer ni oglasil, pa tudi kolajne bodo v muzeju ostale nepopisane. Se je pa, kot je potrdila danes, oglasil Draženovi mami Biserki. Gre za 18-letnika iz Dalmacije, ki se je sicer rodil po Draženovi smrti, a je odraščal in se učil košarke ob posnetkih velikanovih mojstrovin.


"Njegova starša sploh nista vedela, da je odšel v Zagreb. Nato pa sta prebrala članek o kolajnah in videla, da so izginile iz fantove spalnice. Dogovorili so se, da se mi oglasijo, a želijo na vsak način ostati anonimni," je povedala Draženova mama, ki je ob tej potezi seveda močno ganjena.

Pojasnila je še, da je mladenič želel postati vrhunski košarkar, a je po spletu okoliščin kariero končal in sanje opustil, kolajne pa je želel podariti svojemu idolu. "Menil je, da nikamor ne sodijo tako zelo kot na Draženov grob in za to sem mu zelo hvaležna," je še pojasnila in dodala, da je v preteklosti že dobila nekaj odličij znanih darovalcev.    


Značke: drazen, košarka

Članki iz rubrike