Nova predsednica republike Nataša Pirc Musar Svet24.si

Tudi Nataša Pirc Musar podpira Pahorja

Annalena Baerbock Svet24.si

Sledi kibernetskega napada na nemško vladajočo ...

občina-ruše, urška-repolusk Necenzurirano

Policija preiskuje, kako je štajerska občina ...

jansa orban fb2 Reporter.si

Večni si želijo biti le avtokrati: v Moskvi, v ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

jure-podjavoršek, mojster, delovna-akcija, otroci, družina Njena.si

Mojster Jure o vzgoji otrok: V življenju se bodo ...

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ku
ku
0 22.06.2016 14:49:47

Miloš bi šel med mormone

Fiba
V zadnjih letih se je Miloš Teodosić uveljavil kot eden najboljših evropskih košarkarjev, pa je razumljivo, da se ga vsako leto povezuje z odhodom v ligo NBA.

"Vsakemu igralcu, pa če si želi to priznati ali ne, je želja nekoč zaigrati v finalu lige NBA. To je nekaj največ kar obstaja v košarki. Čeprav sam mislim, da je kvaliteta lige v zadnjih petih, desetih letih precej padla, je to še vedno najboljša liga na svetu. Tudi sam imam željo preizkusiti se onstran velike luže, toda ne seveda kjerkoli in za vsako ceno. Če bi odšel, bi le v primeru, da bom vedel, da bom tam tudi dejansko igral. Tri, štiri minute pri trideset razlike me ne zanima. Pazljivo bi moral izbrati ekipo," je Teodosić razlagal v pogovoru za Vice.


In tu nastopi tisti zanimivejši del intervjuja. Če ste morda pomislili, da bi si Teodosić želel nadeti dres Clevelanda ali Golden Statea ste se motili, njegova izbira je recimo temu nenavadna. "San Antonio na primer goji recimo temu evropski slog, kjer se igra na dodatno podajo. No, če sem povsem konkreten, Utah Jazz je idealen izbor. Njihov trener Quin Snyder je nekdanji pomočnik Ettorea Messine, z njim pa sem imel fenomenalen odnos. Snyder je sijajen človek, trenutno eden najbolj perspektivnih trenerjev v ZDA in dobro me pozna. Misli, da bi se tam lepo vklopil, poznavajoč njega in njegov sistem dela."

Kam bo pot vodila 29-organizatorja igre, ki je pred tedni prvič osvojil Evroligo, bo pokazal čas, vsekakor pa bi bilo evropskega Johna Stocktona videti v čevljih tistega pravega.

Članki iz rubrike