pokol-v-šoli-vladislava-ribnikarja, obletnica-pokola Svet24.si

Srbija pred obletnico krvavega poboja v beograjski...

azijski sršen, invazivna vrsta Svet24.si

Škodljivi azijski sršen je že pri naših ...

kres, ogenj, prvi-maj, kresovanje Necenzurirano

Živel 1. maj ali kako normalizirati nenormalno

hisa brglez-pl016 Reporter.si

Hiše, avti in bančni računi evropskih ...

pogacar Ekipa24.si

Tadej Pogačar pred Girom izpostavil ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

crypto.com arena Ekipa24.si

Sramota leta! V LA-ju skušali takole provocirati ...

ku
ku
0 19.12.2016 17:52:41

Crveno zvezdo okrepil nekdanji igralec Uniona Olimpije (video)

Ko se danes spomnimo sezone izpred petih let, se nam pošteno zakolca. Čeprav takratna klubska košarka v naših krajih ni bila nič posebnega. Ampak, v primerjavi z današnjo...

V sezoni 2011/12 je v dresu Uniona Olimpije igral tudi Deon Thompson, ameriški dobra dva metra visok krilni center, ki je sezono pred tem solidno opravljal svoje delo v grški ligi. Z Ljubljančani je okusil evroligo in storil korak naprej. Za razliko od zmajev.

Od tedaj dalje sta šla klub in ta ameriški košarkar vsak svojo pot. Slednji je svojo kariero tlakoval v Nemčiji (Alba in Bayern), na Kitajskem (Liaoning Flying Leopards), v izraelu (Hapoel Jeruzalem), še enkrat pri nemškem Bayernu in nazadnje v Turčiji (Galatasaray). In zdaj se vrača v regijo, ki je bila pred petimi leti njegova odskočna deska.


Thompson, sicer diplomant cenjene Univerze North Carolina, je namreč okrepil Crveno zvezdo, ki je danes pompozno najavila prihod nekdanjega zmaja v Beograd. Rdeče-beli se v najmočnejšem evropskem klubskem tekmovanju krčevito borijo za napredovanje v končnico in nova ameriška moč bo več kot dobrodošla v tem boju.

V času bivanja v slovenski prestolnici je Deon gostoval tudi na naših straneh - v rubriki Na delu v tujini (spodaj video).

Medtem pa je stanje v Stožicah vse slabše in slabše. Poenostavljena prisilna poravnava pričakovano ni bila uspešna, včeraj pa je moštvo zapustil še nadarjeni Blaž Mesiček. Prihodnost kluba je negotova.

Članki iz rubrike