stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

rudi-mlakar Njena.si

Rudi tudi v zunanjem svetu vse bolj priljubljen

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

STA
STA
0 31.01.2024 20:00:52

Marc Gasol uradno v pokoj

Marc Gasol
Eurobasket
Španski košarkarski as Marc Gasol se je po 20 let trajajoči karieri odločil za upokojitev, poroča francoska tiskovna agencija AFP. Mlajši brat Paua Gasola je v ligi NBA preživel 13 sezon in osvojil naslov s Toronto Raptors leta 2019.

Marc Gasol velja za enega najboljših evropskih košarkarjev svoje generacije. Poklicno kariero je začel pred 20 leti pri Barceloni in z njo že v prvi sezoni osvojil naslov španskega prvaka.

Kasneje je zastopal Girono in se takrat ustalil v španski reprezentanci. Z njo je postal svetovni prvak leta 2006 in kasneje še 2019, evropski prvak pa je bil s svojo izbrano vrsto v letih 2009 in 2011.

Enajst let je v NBA igral za Memphis Grizzlies, kasneje pa se preselil k Torontu, s katerim je osvojil svoj edini naslov prvaka.


Kasneje je igral še za Los Angeles Lakers, ki so ga na naboru leta 2007 izbrali kot 48. in ga nato nekaj mesecev kasneje v menjavi poslali v Memphis v zameno za brata Paua. Zadnji dve leti je bil mlajši od bratov Gasol član Girone, kluba, ki ga je ustanovil leta 2014. Tam sedaj opravlja vlogo predsednika.

Minulo sezono se je spopadal s številnimi poškodbami in se odločil, da v tej ne bo del katalonske zasedbe. Po tehtnem premisleku se je odločil za slovo od košarke.

"Čas je, da se umaknem na stranski tir in s ponosom pogledam nazaj na vse, kar mi je košarka dala ter me naučila," je danes na novinarski konferenci dejal 39-letni center.

"Pravi čas je za slovo, če bi nadaljeval, bi lahko to imelo resne posledice za moje telo," je kot navaja AFP še dodal trikratni udeleženec tekme All Star v ligi NBA. Leta 2013 je bil Gasol izbran tudi za najboljšega obrambnega igralca v NBA.

Značke: košarka, nba, španija

Članki iz rubrike