stojnice, belvedere Svet24.si

Foto: Prodajalci okupirali istrske ceste, stojnice...

mladič srne trava Svet24.si

Foto: Za varnost živali na travinju je mogoče ...

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

jansa orban budimpesta cpac Reporter.si

Klavrn zaton Janeza Janše: Hrvat Plenković je ...

hezonja Ekipa24.si

Sramoten izpad! Hrvaški reprezentant in član ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

jankovic hokej Ekipa24.si

Velike spremembe v zmajevem gnezdu! Novo ime ...

ku
ku
0 03.03.2024 08:26:37

Haha, kakšen provokator! Ne boste verjeli, kaj je Jokić pred tekmo dejal rekorderju Jamesu! (video)

Profimedia
LeBron James je prvi košarkar v zgodovini lige NBA, ki je presegel mejo doseženih 40.000 točk. Ob porazu Los Angeles Lakers z branilci naslova Denver Nuggets jih je 39-letni James v statistiko dodal 26, da je kot prvi presegel ta mejnik.

James je na tekmi 26 točkam dodal tudi devet podaj, štiri skoke in tri ukradene žoge, s čimer je bil najboljši posameznik v ekipi iz Kalifornije. Med tekmo je v drugi četrtini za 40.000. koš prejel tudi stoječe ovacije občinstva. To je bilo tudi navdušeno zaradi vodstva domačih s 37:32.

Bolj pa je v 21. sezoni igranja vJames ligi polni anale s svojimi dosežki. Pred letom dni je košarkar, ki je štirikrat prejel naziv MVP in osvojil tudi štiri naslove, na večni lestvici strelcev v ligi prehitel slovitega Kareema Abdul-Jabbarja. Zdaj je postavil nov mejnik.

"Zelo vesel sem zanj. To je bil nor dosežek, sam pa sem si ob tem za piko na i želel tudi zmago. Ampak vseeno, kapo dol. Ima neverjetno serijo, ki traja še na današnji dan. Mislim, da smo vsi v ligi navdušeni in veseli skupaj z njim," je po tekmi dejal trener Lakers Darvin Ham, ki seveda nujno čaka nove zmage, saj je Los Angeles trenutno le na desetem mestu zahoda.

"To ni uspelo še nikomur. Seveda je super, da sem zdaj jaz na tej točki v svoji karieri. Seveda pa to ni ena od največjih stvari, ki so mi v življenju uspele. Vseeno pa mi veliko pomeni. Presegel sem veliko mejnikov in vsi ti mi seveda tudi nekaj pomenijo. Seveda pa je tudi pri tem določen vrstni red. Zlagal bi se, če bi rekel, da se te zadeve nepomembne," je po tekmi novinarjem povedal James.


Jokićeva napoved se ni uresničila
A danes je v Los Angelesu na drugi strani parketa v dresu Denverja vnovič blestel srbski zvezdnik Nikola Jokić s 25 točkami, 10 skoki in sedmimi podajami, ki je bil ključni igralec tekme ter Denverju pripravil podlago za šesto zaporedno zmago.

"Vesel sem, da igramo dobro. Na igrišču počnemo stvari, ki jih želimo početi. Velikih nihanj v igri trenutno nimamo in res uživam v tem, kar kažemo na parketu," je po tekmi dejal Jokić. Slednji je pred začetkom tekme poskrbel tudi za zabaven vložek, pred prvim sodniškim metom spregovoril nekaj besed z Jamesom in mu med drugim dejal, da mu ne bodo pustili več kot osem točk, kar bi pomenilo, da bi ostal brez mejnika.

Sama tekma je bila zelo napeta. Denver je v zadnji četrtini izenačil na 89:89, ključna pa je bila končnica in delni izid 9:0 za vodstvo s 117:110, ki ga ekipa iz Kolorada ni več spustila iz rok. Izjemen je bil ob zmagi tudi Michael Porter Jr., ki je ob metu 10:10 zadel tudi vseh pet poskusov za tri točke in dosegel 25 točk. Temu je dodal tudi 10 skokov.

Ponoči je izstopal tudi Mikal Bridges z 38 točkami ob zmagi Brooklyna proti Atlanti s 114:102, točko manj je dosegel Jimmy Butler ob zmagi Miami Heata proti Utahu s 126:120. Portland je s 107:100 premagal Memphis, Anfernee Simons pa je pri tem dosegel 30 košev.

Značke: jokić, lebron, james

Članki iz rubrike