sekolar, mizna krožna žaga Svet24.si

Zaradi nove omrežnine gospodarstvo na okope, ...

traktor Svet24.si

Tatvina traktorja - pozor, pomagajte najti tatu

robert fico Necenzurirano

Slovaški atentat in Slovenija: nasilje se vedno ...

jure bracko evita hanzic zvezdana lubej mediaspeed Reporter.si

Pravnomočno poražena NKBM: šlo je za tipično ...

Goran Dragić 23 mm Ekipa24.si

Kakšna izpoved! Goran Dragić razkril, zakaj je ...

Kate se je odločila, da bo okrevala na res rajskem otoku Odkrito.si

Kate Middleton - okreva "skrita v raju!"

samir handanovic 24 pm Ekipa24.si

Nova služba za Samirja Handanovića! Nekdanji ...

STA
STA
0 26.08.2015 15:02:41

Zdovc: Začel sem verjeti v vseh 13

Grega Wernig
Slovenska košarkarska reprezentanca je vstopila v zadnjo fazo priprav pred evropskim prvenstvom, ki se bo v Zagrebu začelo 5. septembra.

V četrtek v Stožicah (20.05) in v soboto v Banjaluki jo čakata zadnji dve prijateljski tekmi - obakrat proti aktualnim svetovnim podprvakom Srbom. Obe reprezentanci sta trenutno v dobri formi; Slovenija je dobila zadnje tri tekme na turnirju v Kopru, Srbija pa ima niz šestih zmag, v pripravah je zgubila le eno preizkušnjo. Za obe ekipi bosta to zadnji tekmi pred evropskim prvenstvom, ki ga bosta začeli v Zagrebu proti Hrvaški oziroma v Berlinu s Španijo.

Srbski selektor Aleksandar Đorđević je na novinarski konferenci v Ljubljani povedal, da se njegova ekipa zaradi težkega razporeda v predtekmovanju (Španija, Nemčija, Turčija, Italija, Islandija) pripravlja nekoliko drugače, kot če bi morala vrhunec tempirati za konec prvenstva. "Vsekakor nas čakata dve težki tekmi proti reprezentanci, kateri je Jure Zdovc že vtepel svojo miselnost in ki ima nekaj odličnih posameznikov ter velik ekipni duh," je dodal Đorđević, ki danes praznuje svoj 48. rojstni dan.


Dobrega pol leta starejši Jure Zdovc pravi, da si želi dveh zmag, saj visoko ceni Srbijo in jo uvršča v najožji krog kandidatov za zlato medaljo na eurobasketu, hkrati pa opozarja, da evforija ni vedno dobra in da imajo lahko tudi porazi v pripravah svojo korist. "Imamo nekaj igralcev, ki se prehitro zadovoljijo in mislijo, da so že vse naredili. Vedeti moramo, da te tekme v pripravah nič ne pomenijo, tudi ti dve s Srbijo. Šteje le Zagreb," pravi Jure Zdovc.
"Najbolj pomembno je, da sem začel verjeti v vseh trinajst igralcev, kar pomeni, da če nekdo ni v ritmu, da ni razpoložen, lahko dam brez skrbi drugega na parket. Po tekmah s Srbijo nas čaka še nekaj dni treningov v Čatežu, kjer bomo pilili taktične zamisli, predvsem tiste, ki jih skrivamo na prijateljskih dvobojih," dodaja slovenski selektor.

Po odličnih igrah na turnirju Adecco, kjer so Slovenci med drugim premagali tudi močno vrsto Italije, so narasli apetiti slovenske javnosti, posledično pa tudi zanimanje za zadnjo tekmo slovenske reprezentance pred domačim občinstvom. Vstopnice od 10 do 17 evrov so še na voljo.
Glede na to, da ima Srbija odlično reprezentanco (Miloš Teodosić, Bogdan Bogdanović, Miroslav Raduljica, Nemanja Bjelica, Nemanja Nedović) in v Sloveniji tudi veliko privržencev bo na tribunah zagotovo glasno. "Lepo bo spet igrati pred polnimi tribunami v Stožicah, tako kot nekoč na evropskem prvenstvu 2013. Tedaj je publika pokazala, da je lahko naš šesti igralec in upam, da bo tudi v četrtek, saj vem, da bo na tribunah veliko srbskih navijačev," meni prvi zvezdnik slovenske reprezentance Zoran Dragić.

Članki iz rubrike