franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1683742138-dsc7401-01-1683742078843 Necenzurirano

Kenguru v togi ali zakaj Jaklič ne bi smel več ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

sta
sta
0 11.06.2016 10:17:12

Ameriško sanjsko moštvo se razpada

reuters
Odpovedi pred olimpijskimi igrami v Rio de Janeiru se vrstijo ena za drugo. Ameriška reprezentanca bo tako v Braziliji nastopala brez branilca Oklahome Cityja Russella Westbrooka in branilca Houstona Jamesa Hardna.

Harden, letos s povprečjem 29 točk drugi in Westbrook, s povprečjem 23,5 točke osmi strelec lige NBA, sta v petek povedala, da sta se tako odločila po pogovoru v družinskem krogu. Oba sta ob tem dodala, da se je bilo težko odreči sodelovanju v ekipi, ki se bo v olimpijskih igrah borila za tretjo zaporedno zlato medaljo.

Harden je za ZDA nastopil na olimpijskem turnirju v Londonu in dve leti pozneje še na svetovnem prvenstvu. "V reprezentanci so mi zaupali nekaj najpomembnejših vlog, ki sem jih imel v življenju. Imel sem izjemno čast, da sem oblekel rdeče-belo-moder dres, nastopal z njim in na največjih tekmovanjih in z najboljšimi košarkarji branil barve najboljše države na svetu," je ob tem povedal Harden.



Že v začetku tedna je povabilo v reprezentanco zavrnil tudi član Golden Stata Stephen Curry, MVP in najučinkovitejši posameznik lige. Še vedno je nejasna usoda zvezdnikov Clevelanda LeBrona Jamesa in Kyrieja Irvinga, ki se bosta o nastopu v Riu odločila šele po koncu finalne serije. Že prej pa je bilo jasno, da v reprezentanci ne bo LaMarcusa Aldridgea, Anthonyja Davisa, Blaka Griffina, Chrisa Paula in Johna Walla.

Iz Kanade pa prihaja novica, da v ekipi, ki jo v začetku julija čakajo kvalifikacije na Filipinih, ne bo zvezdnika Minnesote Andrewa Wigginsa. Ta pravi, da se bo povsem posvetil vlogi v klubu, kjer spet gradijo močno ekipo.

Značke: zda, olimpijske-igre

Članki iz rubrike