franci kek Lady

Petru Vilfanu je dal banano

steven-tyler Svet24.si

Sodnik zavrnil tožbo proti Stevenu Tylerju

1711036296-dsc9299-01-1711036248215 Necenzurirano

Od Žuglja do Žaklja: ko zloraba institucij ...

bogovic tomc zver Reporter.si

Skrivajo premoženje: razkrivamo nepremičnine, ki...

soudani hilal gw Ekipa24.si

Ojoj! Kaj je zgrešil veliki zvezdnik Maribora, ...

Resno? Je on tisti, zaradi katerega bo planet uničen? Odkrito.si

Nas bo Elon Musk pokončal?

doncic Ekipa24.si

Bo igral? Navijači Dallasa v skrbeh zaradi ...

sta
sta
0 11.06.2016 22:07:01

Evropske prvakinje premočne

Eva Lisec
Arsen Perić
Slovenska ženska košarkarska reprezentanca je na prijateljski tekmi v Banja Luki izgubila z evropskimi prvakinjami Srbkinjami s 60:71.

S 17 točkami in sedmimi skoki je bila v slovenski vrsti najuspešnejša Eva Lisec, 11 točk in devet skokov je dodala Nika Barič.

Pred približno 2000 gledalci so Slovenke proti aktualnim evropskim prvakinjam, ki se pripravljajo za nastop na olimpijskih igra v Rio de Janeiru, prikazale borbeno predstavo.

Izbranke Damirja Grgića so dobro odigrale uvodnih 20 minut, v katerih je debi v reprezentanci doživela nadarjena najstnica Zala Friškovec (9 minut, 2 točki, pridobljena žoga), ki je članski dres prvič oblekla pri 16 letih, 8 mesecih in 2 dnevih.

Uvod Slovenk je bil sicer rahlo nezbran - Slovenija je po 10 minutah zaostajala s 16:24, v nadaljevanju pa so se te hitro otresle pritiska in bile na trenutke one tiste, ki so narekovale ritem igri. Sredi druge četrtine so po trojki Teje Oblak in košu Eve Lisec vodile z 28:24, na odmor pa odšle le s točko zaostanka (33:34).

Tekma se je prelomila v prvi polovici tretje četrtine, ko so se Srbkinje z nekoliko tesnejšo obrambo na začetku 26. minute povzpele na 48:38. Slovenska vrsta je v preostanku tekme ta zaostanek prepolovila, bližje pa ni šlo, saj je srbski voz v ključnih trenutkih povlekla Jelena Milovanović, s 26 točkami najboljša strelka tekme.

Nika Barič ap
Nika Barič
Arsen Perić
"Zadovoljen sem s pristopom, energijo. Rezultat ni bil primaren. Tri četrtine smo se lahko kosali s Srbijo, na koncu nam je zmanjkalo moči in izkušenj, vendar moramo biti zadovoljni, saj samo na pravi poti," je po tekmi dejal Grgić.

Slovenke so s to tekmo končale kratek pripravljalni cikel pred ključnim delom kvalifikacij za evropsko prvenstvo, kjer imajo po dveh tekmah v skupini A stoodstoten izkupiček in so na odlični poti, da prihodnje leto na Češkem prvič v zgodovini nastopijo na velikem tekmovanju.

Do tam jih ločita le še povratni tekmi proti nasprotnicam z Baltika - v soboto, 19. novembra, bo v Celju gostovala Litva, štiri dni pozneje pa se bodo kvalifikacije za naša dekleta sklenila v Rigi proti Latviji.

Članki iz rubrike